avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de reparatii

De ce ,daca eu ,am o suprafata mai mare a apartamentului platesc mai mult la repararea portii de acces in curte ? Nu intru pe poarta cu o masina si inca jumatate . Unde este logica ? Si inca ceva vecinul de la parter are spatiu verde ? Nu trebuie si el adaugat la spatiul util al apartamentului ?
Cel mai recent răspuns: Dana Deea , utilizator 18:44, 20 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca fondul de reparatii se pune pe cota parte indiviza.
acest răspuns util
fondul de reparatii nu se plateste dupa logica dumneavostra ci dupa lege: cota parte indiviza.
Iar spatiul verde nu este al apartamentului, este al statului.
acest răspuns util
Aceasta este perceptia unor oameni care nu misca niciun pai pe suprafata comuna, ce sa mai zic de spatiul verde din fata blocului, apoi - zic si eu ca unul care ma ocup de spatil verde din fata blocului in care locuiesc, acel spatiu, nu este al meu, dar daca tot ma "ocup"de el si vad (daca il vad) ca vine un nene , chiar din blocul meu sau de-a iurea si - rupe flori, rupe-degradeaza gardul viu sau cate si mai cate si ii atrag atentia - ce zice unul ca autorul topicului? Ce dom'le, esti pe proprietatea dumitale?
Pai vedeti ca de asta nu are ursul coada?
Pune-te dumneata in locul celui care ingrijeste spatiul verde din primavara in primavara, ani de-a randul - si mai discutam!
Trebuie sa admiteti ca legea este proasta, atata timp cat eu platesc pentru o poarta de acces comuna mai mult decat ceilalti proprietari dpar pentru ca am un apartament mai mare. Si la fel platesc si cheltuielile lunare de intretinere adica curatenie, lumina , salarii etc. Sunt convinsa ca logica mea este foarte buna atata timp cat nu voi dormi pe casa scarii doar pentru ca am o cota parte indiviza mai mare. Multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza - spatii in afara apartamentului adyboss adyboss Buna ziua, Asociatie, avem nevoie de consultanta cu privire la calcularea cotei parte indiviza. Am contactat cativa avocati insa s-au ferit sa ne dea un ... (vezi toată discuția)
Repartizarea salariilor conducerii asociatiei de proprietari lucicorina lucicorina va rog sa ma ajutati cu o informatie:daca intr-o asociatie de proprietari exista blocuri de mai multe tipuri de la garsoniere pana la apartamente ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aferente pt.2 apartamente unite. Andreia08 Andreia08 Buna ziua Am cumparat impreuna cu parintii 2 apartamente intr-un bloc nou. Apartamentul meu este in suprafata utila de 56.65 mp , cota indiviza 0,73/100-a ... (vezi toată discuția)