avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat cu jurnal electronic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat cu jurnal electronic

Bună seara, conduc o firmă recent intrată pe piaţă de consultanţă, până la acest moment am lucrat cu firme pe contract+factura+chitantă, am vrea să facem consultanţă şi la persoane fizice însă nu ne-am lâmurit cu casa de marcat mai ales dupa legea noua care urmează să fie implementată. Este nevoie de bon fiscal în cazul unei firme de consultanţă pentru o persoană fizică sau juridică după noua lege şi dacă da atunci când clientul care este persoană fizică plăteşte prin cont bancar (transfer nu card) mai este necesar bonul. Am vrea să ştim dacă este necesar să ne achiziţionăm o casa de marcat pentru viitoarea lege sau nu sau dacă este posibil să lucrăm cu factură /chitanţă şi pentru persoanele fizice şi dacă în noua lege este obligatoriu bonul şi la cele juridice .Menţionez că SRL nostru este NEPLĂTITOR de TVA.Mulţumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
L.Pr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:11, 20 Octombrie 2017
Nu s-a schimbat legea ci doar tipurile de case de macat se vor schimba. Pentru plata cu numerar sau card se foloseste casa de marcat in relatiile cu persoanele fizice iar pentru plata cu OP se emite factura.

Casa de marcat se poate folosi si in relatiile cu persoane juridice, bonul fiscal in valoare de pana la 100 euro pe care este scris CUI beneficiar, inlocuieste factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmi- chitante sau casa de marcat? cactusul cactusul As vrea sa stiu daca intr-un cabinet stomatologic (CMI), pentru lucrarile efectuate pacientilor, este corect sa se taie chitante pentru plati efectuate cu ... (vezi toată discuția)
Card not present și obligația utilizării casei de marcat când nu se fac operațiuni cu numerar atticusfortezza atticusfortezza Am o speta mai putin obisnuita si as dori sa cunosc opinia celor care s-au intalnit eventual cu asa ceva. O firma cu obiect de activitate cod CAEN 5510 Alte ... (vezi toată discuția)
Obligativitate emitere bon fiscal cybercat86 cybercat86 Buna ziua, Detin o firma care are ca activitate principala: 4540 - Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea ... (vezi toată discuția)