Buna ziua, sora mea este tinuta doar in casa de sotul ei cu care au un copil, este batuta dar fara sa-i lase urme, o uda inainte, o sufoca sotul ei si nu o lasa sa faca nimic, o injura si aduce si alte femei acasa. La politie daca suna, in satul in care locuiesc, sunt cumatri cu el si in cel mai rau caz i-ar da o amenda dar dupa o va bate grozav. Ea a incercat sa se sinucida de mai multe ori, nu mai rezista psihic. Nu prea are nici la cine se duce, ce poate sa faca legal ? Daca poate fugi cu copilul la o cunostinta , e obligatoriu sa dea o declaratie la politie ( la cea municipala eventual) sau la protectia copilului, ca el sa nu o dea tot la politie sa o caute, sa invoce cine stie ce motive ? Mentionez ca el nu e prost, nu-i lasa urme dar o maltrateaza grozav...Ce poate face ? Va rog mult sa imi raspundeti
Oricum se pare ca in mod obligatoriu trebuie sa plece.
Poate pleca si vede ea apoi ce face.
Ar trebui insa sa si deschida procesul de divort ca sa poata avea ceva protectie din partea politiei.
Pana se va pronunta divortul nu va avea mare protectie dar se va descurca.
Ii vor trebui si motive de divort ca sa divorteze si ar trebui dovedite in instanta.
Juridic ar avea mai multe variante dar ii trebuie probe: constatari ale violențelor, inregistrari ale discuțiilor, martori. Daca nu exista va tb sa faca cumva sa plece împreună cu copilul. Sau sa cheme politia. Daca o va agresa din noi dupa plecarea poliției sa sune din nou,tb sa iasă la iveală comportamentul lui.
Copilul ce varsta are ? Asista la toate violențele din casa ?
invatati-o sa inregistreze cu ceva. Identificati martori. Dati dvs buzna cand o bate si chemati politia. Trebuie cumva sa existe urme. E nevoie de certificate inml si martori apoi pleaca, desigur cu copilul, si cere ordin de protectie. Se judeca in 72 de ore.
Decat sa mai stea mai bine pleaca.
Eu nu am auzit de aceasta metoda de tortură pentru a nu se lasă urme si cunosc multe lucrând împotriva abuzurilor statului în mod special el fiind cel mai specializat în asa ceva.
Trebuie stabilit în mod clar daca nu raman urme de violență în condițiile descrise pentru ca stiu variante multe de tot dar aceasta nu am auzit sa nu lase urme.
Avocatul sa faca verificări si studii inainte de a deschide procesul...opinez eu...
Cunosc un caz mai vechi al meu asemănător dar au rămas urme.
Buna seara,
Latura juridica are o importanta mare, dar nu este cea mai importanta.
Actiunile deviante pe care le descrieti, deja au creeat unele efecte ce nu pot fi indepartate doar prin separarea de agresor.
Avocatul, asistenta sociala si politia (locala sau nu) trebuie sa lucreze impreuna pentru rezolvarea acestui caz.
Solutii exista cu siguranta