avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU MEDICAL IN SOMAJ TEHNIC?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU MEDICAL IN SOMAJ TEHNIC?

Se poate da adeverinta medicala pt. spital pt. un salariat aflat in somaj tehnic? Ce implicatie are un concediu medical in somaj tehnic?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:32, 7 Octombrie 2009
1. Fiind vorba de concediu medical, deci de sanatatea salaritului, acesta are prioritate in fata oricarui act administrativ.
2. Va pot reda din OUG 158/2005:
Art. 16. -
(1) Asiguraţii a căror incapacitate temporară de muncă a survenit în timpul concediului de odihnă sau al concediului fără plată beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, concediul de odihnă sau fără plată fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate să fie reprogramate.
3. Deci daca un concediu medical intrerupe un CFP, cu atat mai mult intrerupe si acest asa zis "somaj tehnic", care de fapt este o intrerupere temporara a activitatii unitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfs-medical pacepa_2001 pacepa_2001 Cum se rezolva urmatoarea situatie....un salariat se afla in concediu fara salariu si, intre timp, aduce si un concediu medical...Cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Cfs si cm Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua. mama mea este in concediu fara plata din februarie. de luni este internata in spital. poate intrerupe cfs sa intre in concediu medical? multumesc (vezi toată discuția)
Prenatal in somaj tehnic hela hela Va rog,spuneti-mi daca am semnat pentru a intra in somaj tehnic,mai pot intra in prenatal?Cu alte cuvinte prenatalul anuleaza decizia de somaj tehnic?Va ... (vezi toată discuția)