avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract Nunta fără drepturi pentru client
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract Nunta fără drepturi pentru client

Buna ziua. Sunt in situatia in care am semnat un contract pentru gazduirea nuntii cu o unitate hoteliera, iar conform contractului am platit un avans de 2000 lei. In contract este mentionat faptul ca daca doresc anularea contractului cu mai mult de 240 zile inaintea evenimentului, avansul nu se mai returneaza, lucru care s-a si intamplat (cu 281 zile inaintea evenimentului). Nu este nicio clauza care imi permite anularea unilaterala a contractului in care sa mi se returneze avansul platit. Am gasit pe cateva site-uri urmatoarea informatie: Clauzele care îi permit comerciantului să păstreze sumele plătite în avans în cazul în care consumatorul anulează contractul, fără a permite însă despăgubirea echivalentă a consumatorului în cazul în care comerciantul este cel care anulează contractul. Conform anumitor site-uri, acest tip de clauze sunt abuzive.

Pe contractul semnat de mine nu este mentionata explicit vreo despagubire din partea prestatorului in situatia in care el denunta unilateral contractul. Ajutati-ma ca rog cu o lamurire, are rost sa depun sesizare la anpc si sa imi pot recupera avansul platit? Multumesc, Manu

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vodafone tictac tictac Buna ziua, In urma cu circa 18 luni mi-am prelungit contractul cu Vodafone telefonic, operatorul prezentandu-mi oferta de servicii, tariful si faptul ca mi ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract orange si returnare produs mbracau mbracau Buna ziua, Am incheiat un contract de telefonie cu Orangela Orange Shop in Auchan Titan, in data de 09.11 si as dori sa il reziliez fara plata nici-unei ... (vezi toată discuția)