avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Operatiune triunghiulara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Operatiune triunghiulara

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum se inregistreaza in contabilitate,cum se calculeaza impozitul pe venit(micro 1%) si in ce declaratii trebuie cuprinse facturile avand urmatoarea situatie:
Firma X (RO)presteaza servicii( transport extern ) la firma Y in baza unui contract,achizitonand combustibil de la firma Z prin firma Y.
Beneficiarul serviciilor(firma Y) emite factura in numele firmei X pt total venituri,plateste combustibilul firmei Z ,iar diferenta o achita firmei X.
Multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 22 Octombrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:59, 23 Octombrie 2017
Firma X plateste impozit pe serviciile facturate. Deci pe ce factureaza firmei Y.

Va rog sa precizati in ce tari sunt inregistrate in scop TVA firmele Y si Z. Si la ce va referiti "achizitonand combustibil de la firma Z prin firma Y."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare imprumut bani de la o societate din spania si decl 390 Carla77 Carla77 O societate din Romania, inregistrata in scop de TVA, efectueaza servicii de transport societatii X din Spania, inregistrata in scop TVA. Pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Este ilegal sa prestezi astfel de servicii ovidiu_d ovidiu_d Se da urmatoarea situatie: -firma X presteaza servicii catre firma y -firma Y presteaza servicii catre populatie Exista un contract intre x si y. Caz ... (vezi toată discuția)
Contract de vz cump intre 2 firme (tva) romanesti, livrare in alt stat membru mmsava mmsava Buna ziua, Am urmatoarea speta: S-a incheiat un contract de vanzare cumparare de bunuri intre 2 firme platitoare de tva(RO). Furnizorul achizitioneaza ... (vezi toată discuția)