avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionat gr.2
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionat gr.2

Daca cineva are incadrare in grad 2 handicap si are investitii bursiere este posibil sa piarda pensia ?
Cel mai recent răspuns: Kengo , utilizator 12:17, 25 Octombrie 2017
Va rog daca imi poate cineva raspunde.Persoana a intrat pe o platforma si nu este traider profesionist deci nu este un om avut...Dar nu vrea daca apare la ANAF cu un cistig minor sa piarda pensia ...
Ultima modificare: Duminică, 22 Octombrie 2017
Kengo, utilizator
Dacă este doar un simplu cumpărător de acțiuni, nu pierde pensia.
Acțiunile sunt niște proprietăți, cum ai cumpăra un teren, o casă......, sunt niște investiții.
Dacă primești dividende odată pe an, nu-ți afectează pensia de boală în gradul 2.
Ma refer la speculatii bursiere ,m-a speriat cazul de la Suceava unde pentru un drept de autor i s-a suspendat pensia .Se complecteaza declaratia 200 la anaf anual
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
Kengo, utilizator
Pentru speculații bursiere nu-ți poate garanta nimeni, ce și cum ar putea interpreta ANAF-ul. Așa dacă cumperi acțiuni reale pe Piața Regular pentru dividende, și apoi după 6 luni le vinzi și cumperi altele, nu se întâmplă nimic cu pensia, dar pentru speculații pe Piața Spot nu știu ce să zic.
Pentru liniște și siguranță puteți cere comisiei de expertiză încadrarea în gradul 3.
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
Dapix, utilizator
Multumesc pentru sfat.Dar eu abia m-am pensionat de boala ,pe 26 septembrie am fost la comisie.Nici nu am primit inca decizia de pensionare de la casa de pensii .Platforma de tranzactionare o am deschisa de un an dar cistig foarte putin,..Acum ca am mai mult timp liber asi mai intra sa listez pe bursa dar sincer ma tem...Mi-ar prinde bine un sfat de la un specialist dar astept in zadar se pare.Daca esti de specialitate te rog sa ma scuzi ,dar esti singurul care mi-a raspuns la intrebare.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
Kengo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investitii bursa prin srl eduard99 eduard99 Am catevat intrebari legate de investiile la bursa (in particular bursa din USA) prin persoana juridica (srl cu activitatii de dezvoltare software, cu impozit ... (vezi toată discuția)
E utila sectiunea bursa in cadrul avocatnet.ro? Alin Popescu Alin Popescu Ce alte informatii v-ati mai dori sa aducem acolo? Ce lucruri doriti sa aflati despre bursa? (vezi toată discuția)
Investitii fara moarte la bursa Virginia Alexandrescu Virginia Alexandrescu RRC,TGN,DAFR,SNP,TEL, etc utilitati......acestea nu au moarte....,scaderi temporare poate. In plus cred ca suntem foarte jos cu preturile ceea ce inseamna ... (vezi toată discuția)