avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Investitii bursa prin SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Investitii bursa prin SRL

Am catevat intrebari legate de investiile la bursa (in particular bursa din USA) prin persoana juridica (srl cu activitatii de dezvoltare software, cu impozit pe cifra de afaceri 1%). As vrea sa fac acest lucru utilizand platforme online de investitii (de exemplu interactivebrokers.eu).

Acum vin intrebarile:
1. Profitul/pierderea din aceste investiții trebuie declarata la final de an?
2. Dacă se înregistrează o pierdere teoretica (acțiunile nu au fost încă vândute), asta ar putea da peste cap bilanțul companiei, e.g. ai putea sa nu poți retrage dividende?
3. Ce taxe se plătesc? Se poate plăti tot impozit pe cifra de afaceri, sau se plătește impozit pe profit (16%)?
3a. Dacă se plătește impozit pe profit, pare ca este mai dezavantajos sa investesti ca PJ. Pentru PF (daca nu ma insel) impozitul pentru profitul din investiții este 10%.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2021
eduard99, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:36, 10 Martie 2021
Castigul/pierderea in cazul investitiilor se inregistreaza in contabilitate la data vanzarii.
Acțiunile detinute in portofoliul firmei, admise la tranzacționare pe o piață reglementată, se evaluează la valoarea de cotație din ultima zi de tranzacționare a anului, iar cele netranzacționate – la costul istoric. Diferențele favorabile rezultate in urma evaluării sunt venituri impozabile. Diferențele nefavorabile rezultate în urma evaluării sunt cheltuieli deductibile. Da, afecteaza dividendele.
Se plăteste tot impozit pe cifra de afaceri.
Mai indicat (recomad) doar investiti in actiuni la Bursa de la Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afacere profitabila-idee de afaceri Responsabil Responsabil Rog raspundeti ce domeniu pt PFA sau SRL -sau IMM vi se pare profitabil pe termen lung,din experienta Dvs.Eu m am repatriat de 6 luni si nu gasesc unn domeniu ... (vezi toată discuția)
Declaratie 200-titluri de valoare maria.ilcusiu maria.ilcusiu Bunza ziua Am si eu o intrebare poate reuseste cineva sa ma ajute. Am cistigat la bursa din romania o suma de bani din care mi sa retinut si virat un ... (vezi toată discuția)
Doresc sa investest la bvb prin srl tkdtudor tkdtudor Buna ziua Doresc sa investest la BVB prin SRL si am cateva intrebari 1.in momentul in care fac transferul de bani din firma pe platforma de tranzactionare se ... (vezi toată discuția)