avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune. Care este procedura când unul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune. Care este procedura când unul dintre moștenitori a decedat înaintea lui de cujus?

Buna seara. Va rog sa ma lamuriti in privinta dezbaterii succesiunii unei case ramase de la mama. Noi eram 6 frati, unul din noi a decedat anul trecut, iar ca urmasi au ramas sotia si doi copii. Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:58, 26 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama cand a decedat, inaintea fratelui sau dupa acesta? Sotul mamei traieste sau a decedat si el? Daca da, cand? Sotul mamei este si tatal celor 6 frati sau nu?
Mama a decedat acum vreo 30 de ani,iar fratele anul acesta. Decedand înaintea mamei, succesiunea după tata ă fost făcută cand inca mama trăia, deci a rămas doar partea mamei sa se imparta
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci, mostenirea dupa mama se imparte la 6, in locul fratelui decedat vor veni sotia si copiii lui, pentru ca fratele decedat in urma cu un an, fiind in viata la moartea mamei lui, a mostenit-o pe aceasta.
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
trandafir2, moderator
Bun si mai intai asteptam sa-si dezbata ei la rândul lor succesiunea?
Aveti de dezbatut 2 succesiuni.
1. Dupa mama, mostenitori fiind cei 6 copii, inclusiv cel decedat.
2. Dupa fratele decedat, mostenitori fiind sotia si copiii acestuia.
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)