avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Dezavantaje renuntare cetatenie romana
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Dezavantaje renuntare cetatenie romana

Buna ziua,
doresc sa iau cetatenia olandeza insa vreau sa o pastrez si pe cea romana, dobandita prin nastere. Statul olandez cere un motiv intemeiat de ce nu vreau sa renunt la cetatenia romana. Exista prevederi legale care ma dezavantajeaza odata cu renuntarea la cetatenia romana? Motivele mele de pastrare a cetateniei romane sunt pur de principiu insa acesta nu este suficient ca argument. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: codruta_2252@yahoo.com , utilizator 12:04, 24 Octombrie 2017
Cat timp Romania si Olanda vor face parte din UE, nu vad mari dezavantaje.

De altfel, a fi casatorita sau in parteneriat inregistrat cu un supus olandez=scutire de renuntarea la cetateniile anterioare. Pentru lista completa de scutiri vedeti [ link extern ]

La un moment dat va trebui sa dati cu plaivazul ca ati citit aceasta brosura, deci va recomand s-o cititi cu atentie.
Va multumesc de raspunsul atat de prompt, intentionez sa citesc brosura!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere dubla cetatenie (romana - olandeza) mariaZZmaria mariaZZmaria Situatia mea este urmatoare: Sunt cetatean roman, locuiesc si lucrez de 5 ani legal in Olanda si de aceea am dreptul sa cer cetatenia si implicit pasaportul ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie romano-olandeza ancuta12 ancuta12 As vrea sa obtin cetatenia olandeza, dar problema este ca aceasta implica renuntarea la cetatenia romana. As vrea sa stiu care sunt urmarile acestui lucru in ... (vezi toată discuția)
Daca renunt la cetatenia romana, pot sa mai fiu mostenitor? mbnl mbnl daca renunt la cetatenia romana, pot sa mai fiu mostenitor? la momentul curent sunt mentionat intr-un testament, evident cu datele si buletinul de ... (vezi toată discuția)