avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am cumpărat o mașină SH cu 420.000 km reali, nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am cumpărat o mașină SH cu 420.000 km reali, nu 191.000 km câți a spus vânzătorul. Pot să-l dau în judecată?

Am cumparat o masina sh .de aproximativ 2 luni masina a stat mai mult in fata blocului am schimbat filtre ..furtune si alte cele masina tot nu merge ... Am aflat ca nu are 191000 km cat arata pe bord si de fapt are 420000 km... as putea sal dau in judecata pe fostul proprietar ?ce as putea face in situatia de fata?
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa il dati in judecata dar si sa depuneti plangere penala pentru inselaciune. Totusi, ca sa reprezinte infractiune, trebuie ca acesta sa fi stiut respectivele probleme, sa fi actionat cu intentie
Da am si vorbit deja cu fosta proprietara dar nu am avut cu cine vorbi.... iam spus ca am si dau in judecata ......clar nu o sa recunoască nimic desi sa si speriat in acelasi timp. Desi am martorii ca la nici doua saptamnii de când am luat masina am venit cu ea pe platformă de 2 ori. Am mai cumparat piese am schimbat dar deja nu se mai poate .
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
Faura, utilizator
Trebuia. sau de acum inainte cumparatorul trebuie sa ia de la vanzator o ,,Declaratie pe proprie raspundere,, sub aspectul falsului in declaratii, si ca probatoriu ca masina are x km. Daca refuza e clar ce e cu masina, si va cauta alt cumparator cu care-i merge, mai naiv.
Buna ziua,

Puteti sa-l dati in judecata pe proprietarul anterior pentru a-i solicita plata de despagubiri reprezentand contravaloarea cheltuielilor cu reparatiile. Un cumparator diligent verifica atunci cand cumpara masina cati km are la bord, element care permite cumparatorului sa aprecieze gradul de uzura. Tinand cont ca in fapt masina nu a avut km reali afisati este de natura sa justifice ca nu ati putut aprecia in mod corect gradul de uzura al masinii, fapt care v-a creat prejudicii.
Av. Aledandra în teorie ai dreptate, dar știi ce va face vânzătorul ? va declara că nu e adevărat , ci cumpărătorul a falsificat km-trajul, ulterior (în actele de v-c nu se trec km, dar dacă ia trecut are baftă !!) cuvant contra cuvant, cum se poate dovedi înșelatoria, și/sau buna credință?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un ... bocanceag@gmail.com bocanceag@gmail.com Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un dealer auto,dupa 1 luna de zile mașina s-a defectat,de vina ar fi motorul, piston topit,bucati ... (vezi toată discuția)
Masina second hand - recuperare din pretul platit georgiana10 georgiana10 Buna ziua. in data de 16 10 2013 am cumparat o masina fara a ma consulta cu un mecanic. dupa ce am terminat cu actele, i am platit o am mers cu ea si mi s a ... (vezi toată discuția)
Inselatorie la vanzare masina cflorin39 cflorin39 Buna ziua Vin si eu aici cu urmatoarea problema.Anul trecut prin vara un prieten a cumparat o masina. Toate ok, pana acum cand a trebuit sa faca ITP-ul si ... (vezi toată discuția)