Buna ! in urma unei contestatii la executare instanta a stabilit ca se anuleaza din executarea silita efectuata suma de x lei.Executorul refuza sa anuleze suma din executarea silita efectuata , dar anuleaza suma din executarea silita pornita(-incuviintata) care nu corespunde ca valoare cu cea efectuata deoarece au fost negocieri si erori pe care executorul le-a corectat pe parcurs.Am facut plangere in instanta impotriva executorului .Acesta nu a facut intampinare, Am primit intampinarea intimatului care se refera la motivarea instantei nu la cele scrise in dispozitiv.Intrebari:
1.Cine trebuia sa faca intampinarea intimatul sau executorul?
2 Ce e mai important: ceea ce scrie in motivare sau ceea ce scrie in dispozitivul hotararii (solutia instantei)
3 considerati ca executorul a gresit anuland suma x din executarea silita incuviintata in loc de cea efectuata?
Multumesc.
Intimatul(creditorul) trebuie să formuleze Întâmpinare, pentru că dvs vă judecați cu intimatul, NU cu executorul.
Nu vă puteți judeca cu executorul în speța de față, el este parte activă implicată în executare, dar execută cei ordonă creditorul.
Asta e in general, dar in cazul de fata cand executorul nu tine seama de o hotarare judecatoreasca cum sa raspunde intimatul in locul lui? de unde sa stie acesta cum a gandit si pe ce se bazeaza refuzul executorului.? Cum sa stie intimatul ce a fost in mintea executorului? Actiunea mea in instanta a fost expresa impotriva executorului ."plangere impotriva refuzului executorului" de ce nu ma pot judeca cu el????
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Executorul actioneaza la solicitarea creditorului. Totusi, daca considerati ca executorul nu si-a indeplinit atributiile sau le-a indeplinit defectuos, puteti formula o sesizare catre Camera Executorilor Judecatoresti. Este greu sa se pronunte cineva pe speta expusa, pana nu se studiaza actele de la dosar.
Sa fim seriosi! in speta expusa creditorul nu putea sa solicite executorului sa nu respecte o hotarare judecatoreasca data la o contestatie la executare.Speta e simpla: instanta a decis "anularea executarii silite efectuate ,cu suma de ..... iar executorul a anulat suma din executarea silita[b incuviintata, care evident nu e egala cu cea efectuata .In acest fel cheltuielile s-au majorat in loc sa se reduca.
Asta este legea, contestația la executare silită se face numai împotriva creditorului.
Creditorul răspunde pentru deciziile executorului, deoarece este angajatul său, executorul nu este un organ neutru sau echidistant.
Doar dacă prin deciziile sale executorul încalcă legea și săvârșește infracțiune penală, răspunde în nume propriu.
poate răspunde atât în fața parchetului, cât și în fața camerei executorilor judecătorești.