avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... adresa de infintare a popririi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

adresa de infintare a popririi

Buna ziua,
Am primit la adresa firme-i o "adresa de infiintare a popririi" pt doi angajati - pt neplata unor amenzi din trecut.
Ce trebuie sa fac eu ca angajator in aceasta privinta? Dar precizez ca ma intereseaza si situatia cand angajatul nu este de acord sa i se opreasca ceva din salariu (ceea ce se intampla)
Va multumesc mult...si astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra.
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: Darie C , utilizator 18:26, 24 Octombrie 2017
Angajatul nu trebuie sa fie de acord sa i se opreasca din salariu.Nu-l intreaba nimeni daca e de acord sau nu. Nu are importanta acceptul sau refuzul lui.Dvs sunteti obligat prin lege sa dati curs popririi sa retineti si sa virati sumele in contul indicat in adresa de poprire.
Si daca angajatul isi da demisia? Ceea ce cred ca se va intampla.
Trimiteți o adresă prin care îl informați pe executor că angajatul a demisionat.
Multumesc mult pt raspunsuri. Vreau totusi sa va intreb...daca nu-si va da demisia si va accepta sa lucreze in continuare si sa i se opreasca din salariu...cine va trebuie sa calculeze cat din salariu va trebuii oprit pe fiecare luna. (precizez ca sunt platiti cu salariul minim pe economie(cat ar trebuii oprit la acest salariu?)). ...op-urile la va face contabila catre contul indicat din adresa??
se va retine 1/3 din venitul lunar in cazul unei singure popriri si 1/2 din venitul lunar daca sunt 2 sau mai multe retineri -popriri. (vezi art 728 c.pr.civ)
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2017
prepeleac, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda neplatita stefaniam stefaniam Buna ziua.As vrea sa stiu daca atunci cand se procedeaza la oprirea din salariu,pentru plata unei amenzi, este normal ca cei de la Fisc sa-ti opreasca ... (vezi toată discuția)
Poprire atat pe salar cat si pe restul virat in contul de salariu Tygers Tygers Buna ziua, Am o poprire pe salariu infiintata de un executor judecatoresc, firma imi opreste lunar 1/3 din salariu si restu ii vireaza in contul de salariu ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu si pe contul de salariu Radu-ioana Radu-ioana Buna ziua! Sotului meu i s-a pus o poprire de 1/3 pe salariu pt o suma datorata unei firme de recuperari. Apoi a fost informat ca i s-a pus poprire si pe ... (vezi toată discuția)