avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu sfaturi în ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu sfaturi în următoarea ...

Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați cu sfaturi în următoarea problematică:
- 1 prim dosar poprire, cu poprire pe cont și direct la angajator, în prima lună mi se face oprire din salariu din ambele surse, atât la angajator cât și pe cont. Până la urmă, executorul trimite notificare angajatorului să nu mai oprească de la ei și rămâne poprirea doar pe cont.
Ok, toate bune și frumoase.
Vine un alt dosar de poprire, un al doilea executor, face și acesta poprire la angajator și pe cont, acesta dorește poprirea direct la angajator. Și astfel, mă trezesc cu 33%poprire direct la angajator pt al doilea dosar, ce îmi este virat pe cont , adică restul de 66% îmi este poprit în proporție de jumătate, fiind 2 dosare de poprire la banca.
Prin urmare, am poprire pe 83% din cont și niciun executor nu vrea să rezolve situația, refuzând să facă ce vrea celălalt.
Vă rog, cum rezolv această situație? Cui să mă adresez?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 23:40, 30 Ianuarie 2025
Buna ziua, in cazul mai multor popriri, suma reţinută din venitul net lunar nu trebuie să fie mai mare de jumătate din venitul net lunar propriu-zis, suma rezultată urmând a fi împărţit între creditori.
Daca este depasit acest procent, formulati contestatie la executare cu ajutorul unui avocat in 15 zile de la aflarea celei de-a doua popriri.
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2025
Madalina Pascu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire Popescux Popescux Buna ziua. Daca am un singur credit neplatit si 2 popriri infiintate pe cont, una in euro(creditul) si una in lei pentru cheltuieli de judecata, care este ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Adresa de infintare a popririi Darie C Darie C Buna ziua, Am primit la adresa firme-i o \"adresa de infiintare a popririi\" pt doi angajati - pt neplata unor amenzi din trecut. Ce trebuie sa fac eu ca ... (vezi toată discuția)