avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru

Buna Ziua,

Lucrez intr-o companie de 2000 angajati si oferim servicii IT.
Compania are in romania filiale in 3 orase mari, iar unele departamente lucreaza in 3 schimburi.

Eu personal unde lucrez nu am schimburi, in departamentul nostru, iar CIM-ul meu scrie ca am 8h de lucru de la 9 la 17:00, dar...
Sub acest punct mai scrie ca acest intervat se poate modifica dupa Regulile Interne sau Contract Colectiv de Munca.

CCM-ul nostru spune asa: "CIM nu poate fi modificat in termeni de tipul munci, locul munci si drepturile de munca decat cu acordul partilor semnate"

Iar in Regulile Interne vor sa venim de la 8 la 16 si, alternativ de la 10 la 18, asta dp meu de vedere este in schimburi si stiu ca leagea cere, la astfel de modificari acordul partilor!?

In asemenea caz, in care compania noastra nua re program fix, nu producem ceva anume unde sa ii inteleg dc schimba programul, si au non-stop deschis + CCM + RI + CIM, ce pot face?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Cum sa trec in cim ca salariatul lucreaza in schimburi Ada30teo Ada30teo Cum sa trec in cim ca salariatul lucreaza in schimburi 5 zile pe saptamana ce pot fi si sambata si duminica: schimbul 1: 09:00 - 18:00 (cu 1 h pauza ... (vezi toată discuția)
Durata preaviz de concediere - ore/zi Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. Din cate stiu, preavizul de concediere este de cel putin 20 zile lucratoare, cu un program zilnic de 4h/zi, si sa fie platit ca si cum ar lucra ... (vezi toată discuția)
Lucrul in schimburi user22 user22 Buna ziua! As avea nevoie de sfatul d-voatra in legatura cu obligativitatea angajatilor de a lucra in schimburi. Desi la angajare nu mi-a fost spus nimic ... (vezi toată discuția)