avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum sa trec in cim ca salariatul lucreaza in schimburi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum sa trec in cim ca salariatul lucreaza in schimburi

Cum sa trec in cim ca salariatul lucreaza in schimburi 5 zile pe saptamana ce pot fi si sambata si duminica:
schimbul 1: 09:00 - 18:00 (cu 1 h pauza demasa)
schimbul 2: 12:00 - 21:00 (cu 1 h pauza demasa).

De asemenea unde mentionez in cim ca "sporul pentru lucrul in zilele de sambata si duminica in cazul acordarii de zile libere platite in alte 2 zile consecutive ale saptamanii este de ..... RON"? Pot mentiona o valoare lunara a acestui spor?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:11, 4 Februarie 2010
Nr. de schimburi si programul de desfasurare a activitatii pe schimburi se prevede in regulamentul intern.
La rubrica sporuri sau alte adaosuri.
Da, valoare poate fi in % sau in suma .
Dar daca eu vreau totusi sa scriu care este programul de lucru in CIM si cumschimburile, nu ar fi nicio problema, nu?
De exemplu faptul ca programul de lucru poate include si zilele de sambata si duminica va fi mentionat in CIM astfel: "Programul de lucru poate include si zilele de sambata si duminca, in acest caz salariatul primind alte 2 zile libere, conform Codului Muncii".

Ce ziceti, e ok?
Dar daca eu vreau totusi sa scriu care este programul de lucru in CIM si cum sunt schimburile, nu ar fi nicio problema, nu?

Dar faptul ca programul de lucru poate include si zilele de sambata si duminica poate fi mentionat in CIM astfel: "Programul de lucru poate include si zilele de sambata si duminca, in acest caz salariatul primind alte 2 zile libere, conform Codului Muncii"?

Ce ziceti, e ok?
Dar daca eu vreau totusi sa scriu care este programul de lucru in CIM si cum sunt schimburile, nu ar fi nicio problema, nu?

Nu ar fi.
Dar faptul ca programul de lucru poate include si zilele de sambata si duminica

As evita. Acel poate inseamna ca nu este obligatoriu. Mentionati mai bine in regulamentul intern, si la incheierea/semnarea CIM ii aduceti la cunostinta si aceasta posibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de 10ore/zi knukels10 knukels10 Care sunt conditiile pentru aplicarea unui program de lucru format din 4 zile consecutive de lucru a cate 10 ore urmate de 2 zile libere? Mentionez ca ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-restaurante, ... ani_burian ani_burian Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-Restaurante, se lucrează de Luni-Duminică, programul de lucru este între orele ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)