Buna ziua! As avea nevoie de sfatul d-voatra in legatura cu obligativitatea angajatilor de a lucra in schimburi. Desi la angajare nu mi-a fost spus nimic despre aceasta posibilitate, si nici pe contract nu este mentionat nimic despre aceasta, la 3 saptamani dupa angajare am fost obligat sa lucrez in 2 schimburi... respectiv de la 09:00-18:00, si de la 13:00-22:00. Am primit doar o nota informativa pe adresa e-mail de lucru, semnatata de sefa de departament in care se specifica necesitatea acestor schimburi incepand cu o data respectiv. Pe CCM, este specificat ca programul de lucru este de la 09:00 la 18:00, dar specifica faptul ca si in caz de necesitate acest program se poate schimba. Se poate schimba, fara acordul angajatilor? Fara o semnatura de acord din partea mea? Va rog ajutati-ma cu un sfat. Multumesc anticipat pt ajutor!
Modificarea contractului individual de munca vizeaza, în mod obisnuit, schimbarea, prin acordul partilor sau, prin exceptie, prin vointa uneia dintre parti, a elementelor contractului individual de munca.
Contractul individual de munca poate fi modificat NUMAI prin acordul partilor. Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai în cazurile si în conditiile prevazute de Codul Muncii: delegare , detasare, trecerea temporara intr-o alta functie.
Buna ziua,
desigur trebuie acordul d.voastra. Este o modificare a contractului individual de munca.
Banuiesc ca pe contractul de munca este specificat intervalul orar, sau?
Da, este specificat intervalul orar in contract (09:00-18:00)... doar ca mai este specificat si faptul ca, in functie de necesitate se poate schimba. Deci, chiar daca se specifica in contract faptul ca o schimbare a intervalului orar poate interveni, ea poate fi facuta numai si numai cu acordul partilor? Aceasta este marea mea frustrare... Sefii mei mi-au spus ca datorita acestei specificatii, incepand din data x, o sa incepem lucrul in schimburi, si ca totu este legal, ei au toate drepturile sa faca acest lucru. Multumesc frumos pentru raspunsurile primite!
Orice modificare adusa oricarui element al contractului individual de munca se poate produce doar cu informarea si acordul salariatului (si in nici un caz pe email).
Daca totusi este o situatie dificila si nu este pe termen nelimitat aceasta cerinta a angajatorului, poate nu ar fi rau sa discutati si sa ajungeti la o intelegere.