Referitor la contractele individuale de munca cu timp partial de 2(doua)ore, angajatorul poate decide unilateral, fractionarea timpului de lucru, daca acest lucru nu este mentionat expres in contractul de munca? In cazul in care, prin Regulamentul Intern, programul de lucru este stabilit in intervalul orar 9:00-17:00 iar angajatorul repartizeaza cele doua ore in intervalul orar 7:00-8:00 si 17:00-18:00, ce se poate face legal si ce articole de lege incalca, angajatorul?
Va multumesc !
Nu poate modifica unilateral conditiile de munca, se poate face sesizare la ITM sau actiune in instanta, se pot cere chiar daune.
Art. 41. - (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Codul Muncii
Buna seara!
Multumesc mult pentru raspuns!
Am trimis societatii respective mai multe adrese in acest sens, aceasta, dupa ce am incercat sa stau de vorba cu ei si dupa ce m-au anuntat ca daca nu ma prezint la servici in acest interval orar, vor considera ca sunt absenta( contractul meu de munca este din 2005). De curand, am primit o convocare in vederea explicarii absentelor nemotivate(absente considerate de ei ca existente, in urma modificarii unilaterale a programului de lucru). Le-am raspuns in scris, ca nu pot avea absente nemotivate atata timp cat programul de lucru este in intervalul orar 9-17, iar ei mi-au spus sa vin la servici, la alte ore. Nu pot merge la lucru in intervalul respectiv. Mai am un servici (contract de baza), copil...
Referitor la ITM, o sesisare, nu cred ca ar rezolva problema, chiar daca Regulamentul Intern semnat de mine, este aferent intervalului orar 9-17. Poate doar ca o confirmare a abuzului?!
Cred ca mi-au cerut acest lucru, doar ca sa renunt la servici, aceasta in contextul in care le-am cerut plata salariilor restante.
...ramane doar instanta?!