Buna ziua. Conform noului format al contractului individual de munca, va rog sa imi spuneti daca este corecta formularea aceasta la Durata muncii:
"O normă întreagă, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână.
In funcție de specificul activității departamentului din cadrul societății timpul de lucru poate fi repartizat inegal.
a) Repartizarea programului de lucru se realizează inegal, flexibil, individualizat, etc. și, după caz, se modifică, prin Regulamentul Intern al societății, așa cum este adus la cunoștința salariatului. Stabilirea programului de lucru se poate realiza și prin decizie scrisă a șefului ierarhic superior sau a persoanelor special desemnate în acest sens, cu respectarea duratei normale de muncă;
b) Programul de lucru se poate modifica în condițiile Regulamentului Intern;"
Intrebarea este - e in regula faptul ca se mentioneaza durata timpului de lucru de 8 ore, fara a se specifica un interval orar in cadrul caruia se efectueaza aceste ore?
Imi puteti da mai multe detalii, va rog si poate o formulare corecta? Pe vechile contracte de munca exista o formulare in genul ca se lucreaza 8 ore in intervalul 07:00-17:00, de exemplu, pentru a oferi putina flexibilitate angajatilor. Situatia a ramas aceeasi, asa ca va rog mult sa ne ajutati cu o formulare corecta. Va multumesc.
Am uitat sa specific ca noi avem si contract colectiv de munca, iar programul este specificat acolo. E ok in cazul acesta, daca acolo scrie ca repartizarea timpului de lucru se face in intervalul 07:00-17:00?