avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire datorii

Tata a decedat recent si am aflat ca avea 2 credite la banca. Ce se intampla cu acestea? Datoriile vor fi mostenite de mine ?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:36, 25 Octombrie 2017
Buna ziua,
Cine mosteneste activele mostenaste si pasivele.
Daca acel credit vi se pare mai mare decat valoarea bunurilor atunci solicitati ca mostenirea sa se supuna prevederilor art. 1114 C.Civ.
Daca acceptati mostenirea, da.
Daca acceptati succesiunea, raspundeti pentru datoriile defunctului cu bunurile din masa succesorala, in limita cotei-parti detinute din dreptul de proprietate.


In cele mai multe cazuri, la semnarea unui contract de credit, se incheie si un contract de asigurare de viata, care sa acopere riscul de deces al imprumutatului.

Valoarea despagubirii se stabileste de parti, insa de regula este strans corelata cu tipul de credit si riscul acoperit, aceasta acoperind de regula datoria de credit catre banca pe perioada producerii evenimentului asigurat.

Beneficiarul indemnizatiei de asigurare este banca.


Astfel, in cazul decesului, banca va incasa indemnizatia de asigurare, sens in care apreciez ca in masura in care valoarea indemnizatiei acopera integral valoarea creditului, datoria se stinge.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditul bancar al decedatului poate fi mostenit de catre copii? bavareza bavareza Speta mea este urmatoarea: 1. socrul meu a decedat pe 05.06.2019 2. socrul meu a divortat de mama sotului meu in instanta acum mai bine de 26 ani, copii ... (vezi toată discuția)
Soția a aflat după deces că soțul are credite în valoare de 30.000 de euro. ce soluții există în această situație? Lazareta Lazareta Sora mea a aflat după moartea soțului ei , ca el a făcut împrumut la bănci (30000 euro) , fără știrea ei. Ea habar.nu a avut si acum ii este foarte ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu datorii V_Oana V_Oana Va cer sfatul intr-0 problema complicata si neobisnuita. Sotul meu a plecat de acasa acum 15 ani si si-a intemeiat alta familie (din care au rezultat trei ... (vezi toată discuția)