avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie executare
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie executare

Buna ziua...in luna septembrie 2013 am fost executat silit pentru un credit neachitat...in luna februarie 2014 am primit la firma unde lucram poprire pe salar...mi s-a virat 1/3 din salar conform prevederilor legale pana in luna ianuarie 2015 cand am plecat din acea firma...ulterior am fost plecat din tara si nu am mai fost notificat in nici un fel de catre executorul judecatoresc...urmeaza sa ma angajez incepand cu data de 1 noiembrie 2017 la o alta firma aici in tara...intrebarea mea este : ce ma sfatuiti sa fac??? Sa incerc sa fac o intelegere cu executorul pe o anumita suma de bani pe care sa o platesc lunar ca sa nu mai imi trimita poprire la noua firma??? Avand in vedere ca nu am mai efectuat plati catre executor din ianuarie 2015 exista posibilitatea sa astept pana in ianuarie 2018 sa se implineasca perioada de 3 ani de prescriptie a executarii, iar ulterior daca imi popreste salariul sa fac contestatie la executare deoarece a depasit perioada de 3 ani in care eu nu am mai efectuat plati???? Cum ar fii mai bine sa procedez?? Sa fac o intelegere amiabila cu executorul sau sa sper ca fiind un dosar mai vechi sa existe posibilitatea sa nu ma gaseasca ca nou angajat pana in ianuarie 2018 si sa imi trimita poprirea pe salar??? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters444404 , utilizator 17:50, 24 Octombrie 2017
Este putin probabil sa nu va popreasca veniturile. Daca ultima plata ati facut-o in 2015, s-a intrerupt prescriptia. Nu cred ca avanteaza nici sa asteptati pana in 2018 pentru ca executarea s-a suspendat pe durata cat nu ati fost angajat. Daca creditorul si executorul au staruit in executare, nu a intervenit nici prescriptia.
alexx08 a scris:

sa sper ca fiind un dosar mai vechi sa existe posibilitatea sa nu ma gaseasca ca nou angajat pana in ianuarie 2018 si sa imi trimita poprirea pe salar??? Va multumesc anticipat.

Dacă creditorul vă tot caută, adică stăruie în executare, prescripția nu mai intervine până ieșiți la pensie, și vă va executa din pensie.
`
Prescripția este doar o sancțiune pentru creditorul leneș care nu stăruie în găsirea și identificarea debitorului, nu este o regulă generală.
Dacă creditorul este activ și hotărât să-și recupereze creanța, poate să treacă și 30 de ani fără să intervină prescripția.
Va multumesc pentru raspuns...ideea era ca de cand am fost ultima oara salariat si am facut ultima plata adica ianuarie 2015 nu am primit nici un telefon, nici o somatie de plata, absolut nimic nici de la creditor, nici de la executor....sa inteleg ca nu ii mai intereseaza dosarul??? Asta este marea mea nelamurire...sau pur si simplu nu se streseaza, asteapta sa ma reangajez la un anumit moment si au siguranta ca imi vor popri salariul???
Va multumesc pentru raspuns...dar daca merg la executor si ii propun sa semnam un acord de plata lunar pe o suma X, creditorul sa zicem ca este de acord...in momentul in care acordul este semnat, executorul mai poate trimite la firma sau la banca poprirea pe salar?? Spun asta in ideea in care rata pe care as fixa-o ar fii mai mica decat posibila poprire de 1/3 din salar...are vreo valoare daca as semna o astfel de intelegere?? Sau pur si simplu sa nu fac nici un demers si sa astept sa ma gaseasca ca nou angajat si sa imi popreasca salariul ??? Va multumesc anticipat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare poprire nicoleta15 nicoleta15 Buna ziua! In luna ianuarie 2018 am virat ultima plata in cadrul unei popriri a unui angajat, suma poprita ducand la stingerea creantei debitorului. Astazi am ... (vezi toată discuția)
Distribuire sume intre creditori - executare silita maxva maxva Buna ziua, Va rog sa-mi dati un sfat, referitor la urmatoarele: PF pierdut locul de munca acum ceva ani. Din 3 credite, 2 sunt vandute la firme de ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de trecerea de la executarea silita bancara la executarea silita judecatoreasca znicolae9 znicolae9 In 2008 am facut un credit de nevoi personale, in euro, fara ipoteca. In 2010 am devenit somer si am incetat ptr cateva luni plata ratelor, motiv ptr care ... (vezi toată discuția)