avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Distribuire sume intre creditori - executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Distribuire sume intre creditori - executare silita

Buna ziua,

Va rog sa-mi dati un sfat, referitor la urmatoarele: PF pierdut locul de munca acum ceva ani. Din 3 credite, 2 sunt vandute la firme de recuperare si acestea le-au dat la executori (unul un sept 2017, altul in feb 2018). Creditul nr 3, de fapt un card de credit, a fost declarat scadent de banca acum 2 luni (unul din creditori a pus poprire pe ct de card de credit, acordat de Credit Europe, si nu a fost de acord cu ridicarea acesteia pt a se putea plati rata aferenta; astfel s-a ajuns la restante etc.).
Acelasi creditor insista pe semnarea unui angajament de plata (indiferent daca ma angajez sau nu). Cum a aparut posibilitatea
angajarii, am urmatoarele intrebari:

1. De ce insista creditorul asupra unui angajament daca poate lua prin poprire banii (in viitor)? Care este interesul lor si ce dezavantaje/avantaje am eu? Ce se modifica dpdv juridic prin semnarea acesti acord?

2. Cum se impart banii (stiu, max 1/2 din salariu) daca sunt 2 creditori acum si un al 3-lea in situatia descrisa mai sus? Ma avantajeaza
sa-l las si pe al 3-lea sa ajunga la executor sau... Cei doi pot avea pretentia la 1/2 din salariu daca al 3-lea nu este in faza de executare
silita?

3. Daca inchei un acord cu unul dintre creditori, cum se imparte suma ramasa celorlalti? De ex. creditorul ce insista pt. incheierea
unui acord, este si primul care a depus actele de executare silita (are si suma cea mai mare de primit)?

4. Daca al 2-lea creditor nu este de acord cu un acord ce se intampla? Pe ce suma imi poate pune poprire?

5. Cum o sa ma angajez in curand, se aplica regula cu 3 salarii ce nu se pot poprii ?

Stiu ca este complicat dar aceasta este situatia si nu stiu cum sa procedez. Sal. net este 1700 ron.

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: maxva , utilizator 18:15, 28 Iunie 2018
Maxim 1/2 din salariu vi se popreste. Cum se impart nu e treaba dvs.
Intelegerea de plat are si rolul de a intrerupe prescriptia. De asta as recomanda sa nu va grabiti cu astfel de intelegeri si sa analizati posibilitatea contestarii executarii ( mai ales daca sunt credite vechi).
Am inteles. In ceea ce priveste salariile - se aplica regula cu primele 3 salarii ce nu se pot poprii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de executare silita la un credit restant de 2 ani dum974 dum974 va rog sa ma ajutati am primit o somatie de executare silita pentru un credit neachitat de 2 ani pana acum nu am mai primit instiintari desi am platit 3 ani ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu, rog din suflet raspuns urgent! ancabad ancabad Buna ziua, am nevoie de un sfat. Mi s-a pus poprire pe salariu pentru suma de 667 lei. Precizez ca am un salariu net de 1300 lei. Institutia nu a trimis inca ... (vezi toată discuția)