Buna ziua, am nevoie de un sfat.
Mi s-a pus poprire pe salariu pentru suma de 667 lei. Precizez ca am un salariu net de 1300 lei.
Institutia nu a trimis inca dovada catre executor. Ce posibilitati am sa dau mai putini bani pe luna. Am incercat sa vorbesc cu executorul, dar spune ca nu pot face angajament de plata la ei.
Multumesc
Angajament de plata faceți cu creditorul, nu cu executorul.
Pt un titlu executoriu, poprirea e de maxim 1/3, pt mai multe credite, poprirea e de 1/2, puteți reduce acest cuantum doar prin contestatie la executare.
Suma de 667 lei este totalul din titlul executoriu?
Daca da, atunci aceasta suma poate fi impartita pe mai multe transe. Intr-o luna poate sa va opreasca maxim 433 lei la salariul net de 1300 lei (1300/3=433).
Insa e bine sa platiti in cat mai putine luni, deoarece datoria dumneavostra de la creditor poate fi purtatoare de dobanzi penalizatora zilnice, si pana reusiti sa achitati, pana ajung banii de la angajator la executor si apoi la creditor; dobanzile cresc, iar creditul nu se stinge in totalitate.
Da, suma totala este de 667, dar nu am posibilitatea sa platesc mai mult de 200 lei intr-o luna. Am doi copii mici, sase luni si doi ani si cheltuielile sunt mari.
In cazul in care fac contestatie la executare, cum procedez.
Multumesc din suflet
Poprire
Popescux
Buna ziua.
Daca am un singur credit neplatit si 2 popriri infiintate pe cont, una in euro(creditul) si una in lei pentru cheltuieli de judecata, care este ... (vezi toată discuția)
Situatie poprire
anymaryh
Buna ziua!
Va rog sa sa-mi spuneti in cazul unui salariat, pentru care am primit adresa de infiintare a popririi cu titlu executoriu 1/3 din salariu net, ... (vezi toată discuția)