avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot să mă înscriu la o școală de șoferi fără ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot să mă înscriu la o școală de șoferi fără teste medicale?

Doresc să-mi arăt aptitudinile în șofat, fără rea-credință. Oricum, fișa medicală este un act nul deoarece legea trebuie să respecte egalitatea de șanse.
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2017
ContSters396991, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 19:00, 29 Octombrie 2017
O mașină scăpată de sub control poate crea probleme! De aceea conteaza avizul echipei de medici care întocmește fișa medicală necesara si impusă de lege.
Care este motivul refuzului avizului favorabil în cazul dvs?
Neprezentarea la medic.
Ce va impiedica sa va prezentati la medic?
Școala de șoferi îmi solicită fișă medicală, însă solicitarea lor nu este de bună-credință.
Scoala de soferi este obligata sa respecte legea.

ROUG 195/2002 Art. 29. – (1) De la data aderării României la Uniunea Europeană, pentru a fi înscris la o unitate autorizată în vederea pregătirii teoretice şi practice pentru obţinerea permisului de conducere, solicitantul trebuie să facă dovada că este apt din punct de vedere psihologic.

ROUG 195/2002 Art. 34. – (1) Pentru programarea la examen în vederea obţinerii permisului de conducere, dosarul personal al solicitantului trebuie să conţină următoarele documente:
a) cererea-tip, semnată de solicitant;
b) fişa de şcolarizare în care se consemnează şi avizul medicului „apt pentru conducerea vehiculelor” din categoria sau subcategoria pentru care se solicită examinarea. Fişa medicală se păstrează la unitatea autorizată care a pregătit candidatul;

Nici nu doriti sa dati mai multe detalii pentru a putea sa ne facem o parere pentru a va putea ajuta in cazul unui abuz.
Ma indoiesc ca sunt de rea credinta.
Insa dvs daca credeti asta, puteti schimba scoala de soferi sa vedeti daca dati tot peste oameni de rea credinta.
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis in caz de mutenie stoian_alex1 stoian_alex1 poate un om care nu vorbeste sa dea la permis (vezi toată discuția)
Medicina muncii, analize necesare angajare sofer profesionist Cristiann90 Cristiann90 Buna ziua, urmeaza sa ma angajez ca sofer de tir. Problema mea este ca sufar de Hepatita B. Cand am mers sa fac fisa medicala pentru a ma inscrie la scoala de ... (vezi toată discuția)
Probleme angajare medicina muncii. discromat partial marse12345 marse12345 Salutare oameni buni!am si eu o mica problema care nu stiu cum sa o rezolv.De cateva zile am fost la un interviu,toate bune si frumoase am batut palma cu ... (vezi toată discuția)