avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Solicitare daune morale și materiale pentru ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Solicitare daune morale și materiale pentru condițiile inumane de detentie

Buna ziua. Numele meu este Marius. În perioada 13.04.2011-10.02.2012 am fost in stare de arest preventiv, 50 de zile pe Arestul IPJ Prahova ( Arest Campina ) iar restul perioadei în Penitenciarul Mărgineni, și perioada 10.11.2014-10.03.2016, 45 zile in Penitenciarul Rahova și restul perioadei în Penitenciarul Jilava. Domiciliul il am in Bucuresti, sector 5.
As vrea sa cer daune morale și materiale pentru condițiile inumane de detenție. Care este instanța căreia trebuie să mă adresez? Am înțeles că să fac cererea la CEDO mai întâi trebuie să folosesc toate căile din Romania. Aștept cu interes un răspuns.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: marius_popescu24 , utilizator 00:12, 25 Octombrie 2017
Buna ziua,

Trebuie facuta o actiune împotriva statului roman la instanța civila.
Împotriva cui mai exact? Împotriva căror instituții? Am fost in 3 penitenciare și un arest IPJ. Plângere împotriva fiecărui penitenciar?
A ANP-ului? Ministerul Justiției? Acțiunea o fac la Judecătoria din raza unde domiciliază sau in raza unuia din penitenciarele in care am fost încarcerat? Va multumesc Avocat Lucia Pascaru a scris:

Buna ziua,

Trebuie facuta o actiune împotriva statului roman la instanța civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale și materiale privind condițiile de detentie marius_popescu24 marius_popescu24 Buna ziua. Numele meu este Marius. În perioada 13.04.2011-10.02.2012 am fost in stare de arest preventiv, 50 de zile pe Arestul IPJ Prahova ( Arest Campina ) ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecătorească marius_popescu24 marius_popescu24 Buna seara. Numele meu este Marius și doresc să vă adresez și eu o întrebare. În luna iulie 2012 am rămas definitiv, cu o condamnare de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Despãgubiri conditii de detentie vaymoka vaymoka am fost arestat timp de 45 de luni , iar ultimele 30 am stat la penit. focsani. dupa ce am iesit, in 8 apr., am depus plangere la judec. focsani impotriva ... (vezi toată discuția)