avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general clienti neancasati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

clienti neancasati

in ce cont inregistrati clientii neancasati sau care trebuie prescrisi ?
cheltuiala este nedeductibila fiscal?
Cel mai recent răspuns: Feni , utilizator 17:58, 18 Februarie 2006
Poti sa ii treci pe 4118. Sunt deductibilie din punct de vedere fiscal doar daca ai luat toate masurile pentru a recupera debitul, in sensul ca l-ai actionat in judecata, ai o sentinta civila din care iti rezulta ca, clientul este insolvabil.

Mirela
:):):) Multumesc
am de pregatit si eu un referat 91/2 pagina) pentru niste clienti neincasati din anii 2000.2001.si 2002 care trebuie sa-i trec pe chiltuieli si nu stiu cum sa-l intocmesc. Ma ajuta cineva?
Multumesc.
am de pregatit si eu un referat 1/2 pagina) pentru niste clienti neincasati din anii 2000.2001.si 2002 care trebuie sa-i trec pe chiltuieli si nu stiu cum sa-l intocmesc. Ma ajuta cineva?
Multumesc.
Depinde de societate si de situatie, daca aveti jurist acesta va face un referat in care va arata toate caile prin care s-a recurs la incasarea clientilor, actiuni in judecata, titluri executorii,etc.. stadiul lor,si va propune trecerea pe provizioane, urmand a face demersuri de incasare a lor,daca se recurge la trecerea pe cheltuieli respectiv pierdere din creante, aceste cheltuieli sunt nedeductibile, iar deductibile in anumite conditii- procedura de faliment a debitorului a fost inchisa, debitorul a decedat si creanta nu poate fi recuperata, debitorul este dizolvat in cazul srl asociat unic, sau lichidat fara succesor,etc
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2006
Feni, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea din evidenta a creantelor neancasate Ana M Eliade Ana M Eliade Sunt in situatia in care am mai multe creante neancasate, pana in 10.000 lei, catre mai multi clienti, pentru care am hotarari judecatoresti definitive si ... (vezi toată discuția)
Creante ce pot fi trecute pe pierdere bobcat27ad bobcat27ad Ce tip de document este necesar pt a putea fi trecute pe pierdere creantele ce nu mai pot fi recuperate? Referat intocmit de jurist este suficient? Ce anume ... (vezi toată discuția)
Provizioane clienti incerti carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este corecta inregistrarea in cazul unei creante in valoare de 476 lei (cu TVA) neincasata intr-o perioada mai mare de ... (vezi toată discuția)