Poti sa ii treci pe 4118. Sunt deductibilie din punct de vedere fiscal doar daca ai luat toate masurile pentru a recupera debitul, in sensul ca l-ai actionat in judecata, ai o sentinta civila din care iti rezulta ca, clientul este insolvabil.
am de pregatit si eu un referat 91/2 pagina) pentru niste clienti neincasati din anii 2000.2001.si 2002 care trebuie sa-i trec pe chiltuieli si nu stiu cum sa-l intocmesc. Ma ajuta cineva?
Multumesc.
am de pregatit si eu un referat 1/2 pagina) pentru niste clienti neincasati din anii 2000.2001.si 2002 care trebuie sa-i trec pe chiltuieli si nu stiu cum sa-l intocmesc. Ma ajuta cineva?
Multumesc.
Depinde de societate si de situatie, daca aveti jurist acesta va face un referat in care va arata toate caile prin care s-a recurs la incasarea clientilor, actiuni in judecata, titluri executorii,etc.. stadiul lor,si va propune trecerea pe provizioane, urmand a face demersuri de incasare a lor,daca se recurge la trecerea pe cheltuieli respectiv pierdere din creante, aceste cheltuieli sunt nedeductibile, iar deductibile in anumite conditii- procedura de faliment a debitorului a fost inchisa, debitorul a decedat si creanta nu poate fi recuperata, debitorul este dizolvat in cazul srl asociat unic, sau lichidat fara succesor,etc
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.