Poti sa ii treci pe 4118. Sunt deductibilie din punct de vedere fiscal doar daca ai luat toate masurile pentru a recupera debitul, in sensul ca l-ai actionat in judecata, ai o sentinta civila din care iti rezulta ca, clientul este insolvabil.
am de pregatit si eu un referat 91/2 pagina) pentru niste clienti neincasati din anii 2000.2001.si 2002 care trebuie sa-i trec pe chiltuieli si nu stiu cum sa-l intocmesc. Ma ajuta cineva?
Multumesc.
am de pregatit si eu un referat 1/2 pagina) pentru niste clienti neincasati din anii 2000.2001.si 2002 care trebuie sa-i trec pe chiltuieli si nu stiu cum sa-l intocmesc. Ma ajuta cineva?
Multumesc.
Depinde de societate si de situatie, daca aveti jurist acesta va face un referat in care va arata toate caile prin care s-a recurs la incasarea clientilor, actiuni in judecata, titluri executorii,etc.. stadiul lor,si va propune trecerea pe provizioane, urmand a face demersuri de incasare a lor,daca se recurge la trecerea pe cheltuieli respectiv pierdere din creante, aceste cheltuieli sunt nedeductibile, iar deductibile in anumite conditii- procedura de faliment a debitorului a fost inchisa, debitorul a decedat si creanta nu poate fi recuperata, debitorul este dizolvat in cazul srl asociat unic, sau lichidat fara succesor,etc