As dori sa stiu daca, in Romania, este legal sa faci reactii chimice acasa fara sa produci substante ilegale, dar sa ai posibilitatea sa le faci in laboratorul tau si sa lucrezi cu unele substante periculoase, inafara de explozivi. De asemenea, as fi recunoscator daca cineva mi-ar spune unde ar trebui aduse in mod legal deseurile laboratorului personal.
Trebuie facute precizari legate de scopul existentei unui laborator chimic propriu si nominalizare substante periculoase, chiar daca nu folositi explozivi. Exista substante periculoase altele decat explozibilii care nu pot fi utilizate de cetateni in diverse scopuri, chiar personale, in gospodaria proprie.
Este normal sa studiati legislatia din domeniul substantelor periculoase si din domeniul drogurilor si a precursorilor pentru droguri si apoi sa reveniti cu intrebari la obiect.
Dupa stiinta mea, deseurile chimice nu se colecteaza organizat de la persoane fizice.
O astfel de activitate desfasurata in laboratorul propriu, de acasa, poate intra in atentia politiei.