avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deces unchi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deces unchi

La cate zile libere am dreptul dacă a murit unchiul(fratele mamei)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 25 Octombrie 2017
Codul muncii:
Art. 152
(1) In cazul unor evenimente familiale deosebite, salariatii au dreptul la zile libere platite, care nu se includ in durata concediului de odihna.

(2) Evenimentele familiale deosebite si numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Astfel, numarul zilelor libere platite pentru evenimente deosebite si modul de acordare a acestora trebuie sa fie stabilite in ccm aplicabil sau in regulamentul intern al angajatorului.

Verificati acest lucru la nivel de angajator si daca exista prevederi, se formuleaza o cerere pentru acordarea zilelor respective, la care se adauga de copia actului de deces (in cazul expus de dvs.) si eventual copii dupa actele care dovedesc gradul de rudenie cu decedatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces in familie, zi libera mihamiki mihamiki ieri a murit unchiul meu fratele mamei am dreptul la zi libera?:( va mutumesc (vezi toată discuția)
Zile libere la moartea unui membru din familie analici analici Buna ziua de cate zile libere beneficiaza un angajat la moartea unui bunic. Multumesc (vezi toată discuția)
Zi libera de la locul de munca Ghent Cornel-Daniel Ghent Cornel-Daniel Primesc o zi libera de la Serviciu daca a decedat unchiul sotiei mele, dar sotia mea primeste? (vezi toată discuția)