avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deces in familie, zi libera
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deces in familie, zi libera

ieri a murit unchiul meu fratele mamei am dreptul la zi libera?:( va mutumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 24 Septembrie 2015
Art. 152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Prin urmare, verificati daca in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului aveti prevazuta acordarea de zile libere platite in cazul unor evenimente familiale deosebite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces unchi Rodica.avram Rodica.avram La cate zile libere am dreptul dacă a murit unchiul(fratele mamei)? (vezi toată discuția)
Zile libere la moartea unui membru din familie analici analici Buna ziua de cate zile libere beneficiaza un angajat la moartea unui bunic. Multumesc (vezi toată discuția)
Zi libera de la locul de munca Ghent Cornel-Daniel Ghent Cornel-Daniel Primesc o zi libera de la Serviciu daca a decedat unchiul sotiei mele, dar sotia mea primeste? (vezi toată discuția)