Bunicii au construit in 1955 o casa. Bunica a murit acum 25 de ani iar la acel moment nu existau acte pe acea casa, Bunicul era singurul proprietar pe terenul pe care a fost construita casa, iar ulterior, dupa moartea bunicii a fost la primarie si a devenit cu acte unic proprietar si pe casa. Bunicul, dupa 20 de ani de la moartea bunicii, a facut acte de vanzare cumparare pt teren si casa catre unul dintre cei doi copii. Dupa moartea bunicului, al doilea copil poate cere acum succesiune dupa bunica, pt casa, chiar daca bunica nu apare pe nici un act de proprietate??
Bunicul avea acte pe teren in momentul constructiei casei si era singurul proprietar al acestuia. Vanzarea a fost reala, cu bani. Cere doar dupa casa, doar din partea bunicii, considerand ca a fost bun comun construit impreuna. Reamintesc ca singurul proprietar in acte si pe casa era doar bunicul!
Titlul de proprietate este doar pentru terenuri. Nu și pentru constructii.
Deci...cum anume a trecut bunicul construcțiile doar pe numele lui, in conditiile in care ele au fost dobandute in timpul casatoriei cu bunica?
Acte proprietate
nedelcu81
buna ziua ,am si eu urmatoare problema trebuie sa facem succesiunea la o casa si un teren dar nu avem niciu act de prorietate pt ca bunici sotului meu au ... (vezi toată discuția)