avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa bunica, bunicul unic proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa bunica, bunicul unic proprietar

Bunicii au construit in 1955 o casa. Bunica a murit acum 25 de ani iar la acel moment nu existau acte pe acea casa, Bunicul era singurul proprietar pe terenul pe care a fost construita casa, iar ulterior, dupa moartea bunicii a fost la primarie si a devenit cu acte unic proprietar si pe casa. Bunicul, dupa 20 de ani de la moartea bunicii, a facut acte de vanzare cumparare pt teren si casa catre unul dintre cei doi copii. Dupa moartea bunicului, al doilea copil poate cere acum succesiune dupa bunica, pt casa, chiar daca bunica nu apare pe nici un act de proprietate??
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
GeorgeV., utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:24, 26 Octombrie 2017
Dar dupa bunicul nu poate? Pana la urma e tatal sau, nu? Vanzarea aceea a fost reala, cu bani?
Bunicul avea acte pe teren in momentul constructiei casei si era singurul proprietar al acestuia. Vanzarea a fost reala, cu bani. Cere doar dupa casa, doar din partea bunicii, considerand ca a fost bun comun construit impreuna. Reamintesc ca singurul proprietar in acte si pe casa era doar bunicul!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
GeorgeV., utilizator
Nu am inteles partea cu "dupa moartea bunicii a fost la primarie si a devenit cu acte unic proprietar si pe casa".

Cum anuma la Primarie a devenitr si proprietar pe casa? De document a facut la Primarie?
titlu de proprietate a terenurilor si constructiilor edificate pe acestea - emis de comisia judeteana de stabilire a dreptului de proprietate
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
GeorgeV., utilizator
Titlul de proprietate este doar pentru terenuri. Nu și pentru constructii.
Deci...cum anume a trecut bunicul construcțiile doar pe numele lui, in conditiile in care ele au fost dobandute in timpul casatoriei cu bunica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire casa maritaroxana maritaroxana Bunicii mei au avut o casa construita inainte de revolutie, acestia au murit, iar mama este singurul copil( mostenitor). Bunicii pe cand au construit casa au ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate nedelcu81 nedelcu81 buna ziua ,am si eu urmatoare problema trebuie sa facem succesiunea la o casa si un teren dar nu avem niciu act de prorietate pt ca bunici sotului meu au ... (vezi toată discuția)
Legea 112 - data construirii Mere_verzi Mere_verzi Buna ziua, As vrea sa stiu daca un imobil (locuinta) construit in 1955 ar fi putut fi nationalizat? Este vorba de un apartament intr-o casa, despre care ... (vezi toată discuția)