avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cooptat forțat în asociație de proprietari (case). ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cooptat forțat în asociație de proprietari (case). Sunt obligat să plătesc facturile pentru servicii?

Buna ziua,
Locuiesc intr-un cartier de case noi (100case) in care nici un proprietar nu a avut proprietate indiviza. Drumurile, inst de apa , retele au ramas in proprietatea constructorului. Un grup de 60 locatari au cumparat in comun de la constructor o cladire de 4mp si pe baza acesteia si-au facut asociatie de locatari. Au angajat diferite servicii (paza, reparatii,etc) si emit facturi de intretinere si pentru locatarii nemembrii. Acum ameninta cu penalizari si procese daca nu platim. Este legal?Nu sunt membru si nu doresc serviciul de paza. Ce pot face?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:21, 25 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cartierul este prevazut cu bariera de acces? Daca nu este "inchis" si nu exista CPI nu exista temei legal sa va solicite plata unor servicii. Le refuzati facturile la plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari BE-Lili BE-Lili Daca imobilul este resedinta de vara pentru majoritatea proprietarilor, si nu sunt trecute persoane la intretinere, repartizarea consumului comum pentru ... (vezi toată discuția)
Intretinere zkostel zkostel am cumparat un apartament intr-un cartier rezidential dar nu m-am mutat deocamdata , dar la intretinere mi se impune sa platesc ( administratia fiind de la ... (vezi toată discuția)
Informare repartizare cheltuieli privind comisionul bancar GHEORGHIAN GHEORGHIAN Doresc să aflu cum este legal să se repartizeze cheltuielile privind comisionul bancar pe cota parte indiviză sau pe numărul de persoane. (vezi toată discuția)