avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Retinere Carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Retinere Carte de identitate

Buna ziua,

In cursul zilei de azi am fost la un interviu. La intrarea in cladire receptionerul mi-a oprit cartea de identitate dupa ce mi-a introdus datele in registru. Dupa ce i-am solicitat documentul mi-a raspuns "Lasa ca vezi tu cum il lasi aici. Asteapta sa vina Laura". HR-ul a venit si ne-a introdus in cladire, ne-a prezentat sarcinile necesare testarii cunostintelor apoi a plecat impreuna cu documentele noastre (eram 3 persoane la acest interviu). Dupa circa 30 de minute a venit sa ne intrebe cum ne descurcam moment in care am cerut cartea de identitate. Mi s-a spus ca aceasta mi se va elibera doar la finalizarea interviului. Daca o vreau mai devreme sunt obligata sa renunt la interviu si sa parasesc cladirea. Tot atunci mi s-a adus la cunostinta ca a scanat cartea de identitate motivand: "daca pleci cu ceva sa stiu cine a furat". Am ales sa renunt la interviu, Doamna m-a condus pana la iesirea din cladire si d-abea atunci mi-a dat inapoi documentul. Tin sa precizez ca aproximativ 45 de mnute documentul nu a fost in posesia mea iar pentru 30 de minute nu am stiut unde se afla si nu am avut acces la el. Doresc sa stiu pe baza carui temei legal mi s-a retinut buletinul. Cum pot solicita stergerea datelor mele din baza lor de date, documentul mi-a fost scanat fara ca macar sa fiu informata. Pe baza carui temei legal mi-au scanat documentul. Cum pot sa ma apar in cazul in care datele mele ajung la terte parti sau sunt folosite fraudulos.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:40, 30 Octombrie 2017
Intrarea se face pe baza actului de identitate, dar nu cred ca aveau voie sa-l scaneze, fara a va cere acordul dvs. Faptul ca ati fost inregistrat asta nu se mai poate sterge, e clar, deoarece ati fost acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta de munca reală sau înșelătorie? Emiliana98 Emiliana98 Întrebarea mea este: cum îmi pot da seama dacă o oferta de muncă online este reală sau este doar o înșelătorie? Recent am primit un mail de la un ... (vezi toată discuția)
Cm la scanat eudoxiu eudoxiu Buna ziua, Poate stie cineva sa ma lamureasca: am citit pe internet, un articol, tipic romanesc, unde se spunea ca este OBLIGATORIU ca sa fie depuse CM ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca ! coruta coruta Buna ziua. Am nevoie sa ma lamuriti intr-o problema.Am fost angajata a unei firme timp de 3 ani. In 05 noiembrie 2010 mi-a fost adus la cunostinta ca postul pe ... (vezi toată discuția)