avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fortata de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fortata de angajator

Salut,
Patronul firmei la care lucrez a decis sa concedieze lume, motivul invocat e restructurare, se extinde firma, bugete restranse, dar cand am fost chemat la discutie, desi am cerut sa ma concedieze, ei nu mi-au dat decat optiunea cu demisie + 1 luna salar compensatoriu. vazand ca nu accepta nicicum varianta cu demisia am acceptat, pot sa actionez in instanta? am inregistrat toata conversatia fara stirea lor pt ca ma gandeam ca e ceva in neregula, in inregistrare se incrimineaza ei. multumesc si daca e posibila actiunea as dori sa iau legatura cu un avocat bun din cluj
Cel mai recent răspuns: ovy2006 , utilizator 19:30, 25 Octombrie 2017
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

3. Regulament Forum

2.6. In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta se fac:
- prin intermediul mesageriei private,

- prin alegerea unui consultant din Catalog
www.avocatnet.ro/content/con...
Salut Cornel,

Multumesc de raspuns, linkul spre alegerea de consultant nu merge, m-ar interesa daca aceasta inregistrare poate fi folosita in instanta sau poate fi respinsa? E singura dovada concreta care o am.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
ovy2006, utilizator
Multumesc Cornel, Iti doresc o seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat divort cluj geyercj geyercj Buna ziua! Caut un avocat foarte bun pe divort, din Cluj-Napoca. Va rog sa ma contactati aici in prima instanta. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Avocat codul muncii nefertiti_g nefertiti_g buna ziua, Ma intereseaza sa ma consult cu un avocat pe probleme de codul muncii,demisie,consecinte ale acesteia. Ma intereseaza un pret si o persoana de ... (vezi toată discuția)
Avocat recuperare drepturi salariale tudor-daniela-mariana tudor-daniela-mariana vreau sa angajez un avocat din galati specialist in insolvente pentru recuperarea drepturilor salariale.danalia007@yahoo.com. (vezi toată discuția)