avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fortata de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fortata de angajator

Salut,
Patronul firmei la care lucrez a decis sa concedieze lume, motivul invocat e restructurare, se extinde firma, bugete restranse, dar cand am fost chemat la discutie, desi am cerut sa ma concedieze, ei nu mi-au dat decat optiunea cu demisie + 1 luna salar compensatoriu. vazand ca nu accepta nicicum varianta cu demisia am acceptat, pot sa actionez in instanta? am inregistrat toata conversatia fara stirea lor pt ca ma gandeam ca e ceva in neregula, in inregistrare se incrimineaza ei. multumesc si daca e posibila actiunea as dori sa iau legatura cu un avocat bun din cluj
Cel mai recent răspuns: ovy2006 , utilizator 19:30, 25 Octombrie 2017
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

3. Regulament Forum

2.6. In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta se fac:
- prin intermediul mesageriei private,

- prin alegerea unui consultant din Catalog
www.avocatnet.ro/content/con...
Salut Cornel,

Multumesc de raspuns, linkul spre alegerea de consultant nu merge, m-ar interesa daca aceasta inregistrare poate fi folosita in instanta sau poate fi respinsa? E singura dovada concreta care o am.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
ovy2006, utilizator
Multumesc Cornel, Iti doresc o seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat divort cluj geyercj geyercj Buna ziua! Caut un avocat foarte bun pe divort, din Cluj-Napoca. Va rog sa ma contactati aici in prima instanta. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Avocat codul muncii nefertiti_g nefertiti_g buna ziua, Ma intereseaza sa ma consult cu un avocat pe probleme de codul muncii,demisie,consecinte ale acesteia. Ma intereseaza un pret si o persoana de ... (vezi toată discuția)
Caut avocat în vederea contestării unui testament CornelTPF CornelTPF Bună ziua, caut avocat care sa mă reprezinte și sa umble în locul meu după niște acte( decizie de pensionare, motiv de pensionare, nu știu exact Cum se ... (vezi toată discuția)