avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incalcare contract de munca prin fractionarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incalcare contract de munca prin fractionarea programului si obligarea personalului de a ramane peste noapte la locul de munca.

Salut! Sunt angajata in cadrul unei ambasade ce reprezinta o tara din U.E.Am un contract semnat in limba tarii angajatoare si in limba romana unde este specificat un program de 8 ore/zi (nu de noapte).In prezent am un program fractionat(de Excelenta Sa) dupa cum urmeaza;de luni pana vineri de la ora 16.00- 22.00. cu ramanere peste noapte la locul de munca ( sa dorm), urmand ca dimineata sa lucrez 1 (una ora) de la 07.00-08.00.urmand ca orele neacoperite sa le lucrez in fiecare sambata pana la ora 15.30.Mentionez ca domiciliul imi este in aceeasi localitate cu locul de munca. Nu primesc indemnizatie pentru orele suplimentare si nici pentru faptul ca sunt obligata sa dorm la locul de munca si nu cu familia.La insistentele mele am primit un program de lucru stampilat cu stampila rotunda si semnat de un oficial al ambasadei. Ce pot face in acest caz si daca se mai poate face ceva in privinta respectarii contractului de munca.Unde ma pot adresa atata timp cat I.T.M si-a declinat competenta in favoarea M.A.E iar acesta a spus ca ii pot da in "judecata" dar sa tin cont de conventia de la Geneva?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Program de lucru inegal cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, la o societate cu secificul activitatii - productie - sunt angajati 3 paznici, care intra in serviciu cate unul pe/zi, dupa cum urmeaza: 1. luni ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa si timpul de lucru ContSters75393 ContSters75393 La un program de lucru de la ora 07 00--17 00 cu pauza de masa de 1 ora cate ore suplimentare ii revine unui angajat la zi? 1 sau 2 ore suplimentare ? (vezi toată discuția)
Calcul spor ore de noapte mocanuarc1 mocanuarc1 Modul de calcul al sporului de noapte pentru functionari publici(MAI). As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu modul de calcul al sporului ... (vezi toată discuția)