avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de căsătorie de tip nou al unei persoane ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de căsătorie de tip nou al unei persoane decedate în Spania. Există rezolvare pentru această cerință a autorităților spaniole?

Buna seara,
Am o problema la care Consulatul General din Sevilla i-mi da un raspuns iar Prefectura mun. Bucuresti altul! Anul trecut in noiembrie mama mea a venit in vizita in Spania unde locuiesc si din nefericire a facut un infarct in urma caruia a decedat, inmormantarea fiind facuta pe teritoriul Spaniei! cei de la registrul civil din Spania au inversat pe certificatul de deces spaniol numele cu prenumele . iar la locul nasterii nu au pus ultima litera! Ca sa poata corecta greselile facute i_
-mi cer certificatul de casatorie al mamei cu apostila de la Haga , tradus si legalizat . Pentru ca eu nu pot merge in tara am solicitat Consulatului sa i-mi faciliteze actul de casatorie multilingv sau sa i-mi faca o procura si sa mi-l scoata , apostila si traduce o prietena! Cei de la Consulat mi-au spus ca nu se poate elibera certificatul nou de casatorie pt. o persoana decedata si nici nu i-mi pot face o procura pt. asa ceva in schimb mi-au dat o adeverinta in lb. spaniola din care reiese ca numele mamei era Stoica , prenumele Lizeta si locul nasterii era Sabareni! Adica scris corect ceea ce trebuiau sa scrie autoritatile spaniole! Cei de la Prefectura Bucuresti i-mi cer certificatul de casatorie al mamei tip nou si o procura , ca sa poata pune apostila! Cum sa fac si cine are dreptate? Cei de la Consulat sau cei de la Prefectura?

Va multumesc mult
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:12, 30 Octombrie 2017
Ambele institutii au dreptate. Consulatul v-a eliberat o adeverinta, pe care dvs. o puteti apostila daca nu este apostilata, pentru ca dvs. pe baza acesteia sa solicitati primariei spaniole sa va rectifice certificatul de deces al mamei. Era bine daca sesizati greseala atunci imediat la inregistrarea decesului si le solicitati atunci pe loc sa faca cuvenitele rectificari. Acum, sunteti incurcat. Certificat de nastere si de casatorie nu se poate elibera decat titularilor ori celor imputerniciti de catre acestia, deci nu mai aveti cum sa obtineti alte certificate, asta e lucru cert. Eventual puteti obtine adevetinte, anexa 9 din metodologia de aplicare a legii de stare civila, din care sa rezulte ca actul privind nasterea ori casatoria parintilor a fost inregistrat. Atat. Cei de la Prefectura nu apostileaza decat certificate de tip nou, ori daca dvs. nu aveti astfel de formulare nu aveti ce apostila. Raman la sustinerea mea de a va adresa aut. spaniole pe baza adeverintei primite de la consulat, a buletinului/pasaportului mamei dvs. si a certificatelor de tip vechi(pana la urma sunt o dovada), pentru ca pe baza acestora sa solicitati rectificarea actului de deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat si apostila certificat de nastere tip vechi Ivan81 Ivan81 Buna seara! Am nevoie de certificatul de nastere (tip vechi) apostilat, pentru depunearea dosarului de cetatenie in alta tara. Sunt nascuta in Bucuresti dar ... (vezi toată discuția)
Inregistrare acte in romania din spania sabina84 sabina84 O persoana nascuta in Romania s-a casatorit cu un cetatean tot roman in Spania si acolo au si divortat. La aceasta data ea a trimis in Romania Actul de ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie cu apostila de la haga akcentdida84 akcentdida84 buna sunt casatorita cu un algerian , certificatul de inscriere a casatoriei fiind eliberat de ambasada romana din algeria. Ptr ai cere sotului actele in ... (vezi toată discuția)