avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Duplicat si apostila certificat de nastere tip vechi
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Duplicat si apostila certificat de nastere tip vechi

Buna seara!
Am nevoie de certificatul de nastere (tip vechi) apostilat, pentru depunearea dosarului de cetatenie in alta tara. Sunt nascuta in Bucuresti dar am domiciliul in alt judet. Cum trebuie sa procedez pentru obtinerea lui? Din cate stiu, pentru cel vechi trebuie sa cer duplicat, corect? Si apoi duplicatul se apostileaza? Toate procedurile trebuiesc facute in orasul locului de nastere sau se pot face si in cel al domiciliului din buletin?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:24, 27 Iulie 2021
Certificatele tip vechi (acelea mici) nu se apostileaza. Doar cele tip nou, international. Puteti solicita de la starea civila un extras multilingv care poate fi folosit doar in strainatate si care nu trebuie apostilat ori tradus.
Certificatul poate fi solicitat (personal ori prin procura speciala) fie de la locul de inregistrare a nasterii fie de la starea civila a locului dvs. de domiciliu (dar asteptati pana la 30 de zile pentru a se face corespondenta cu locul de nastere). Apostila se aplica de prefectura.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de căsătorie de tip nou al unei persoane decedate în spania. există rezolvare pentru această cerință a autorităților spaniole? Mariana Adriana Moraru Mariana Adriana Moraru Buna seara, Am o problema la care Consulatul General din Sevilla i-mi da un raspuns iar Prefectura mun. Bucuresti altul! Anul trecut in noiembrie mama mea a ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere in olanda bufa bufa Pentru ca certificatul meu de nastere sa fie valabil in strainatate ,in Olanda,cum trebuie sa prochedez ? Multumesc (vezi toată discuția)
Preschimbarea certificatului de nastere alexutzu007 alexutzu007 se poate schimba certificatul vechi cu cel nou si apostilat in accelasi timp, de catre o alta persoana decat persoana in cauza? (vezi toată discuția)