avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Interes propriu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Interes propriu

Tatal meu a murit de 2 zile si are datorie de 600 mil.vechi cine va plati asta?
Cel mai recent răspuns: Anyolga , utilizator 13:04, 6 Decembrie 2017
Datoriile se platesc de catre mostenitori, in cazul in care accepta mostenirea. In caz contrar imobilul poate fi scos la licitatie si vandut de catre creditori.
Datoria este la asociatia de locatari si apartamentul este pe tatal si bunica mea care ambi au decedat eu fiind unica mostenitoare.Dar mi se pare cam mare din moment ce a locuit doar tatal din 2006 pana in prezent decedand.Si zicand ca a mai platit.Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc,inca o data.!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati presedintelui asociatiei sa va prezinte o situatie a datoriilor si modul de calcul al penalizarilor. In mod normal datoriile mai vechi de 3 ani se prescriu daca nu au fost intocmite formalitati de recuperare prin instanta de judecata.
Am solicitat presedintei de asociatie informati cum a-ti spus dar nu a vrut sa-mi dea informatii mai multe.;a zis ca astea sunt datoriile si trebuie platite si a zis ca este sechestru pus in cartea funciara de 3 ori.Este normal sa il lase. 10 -11 ani sa stea si sa nu faca nimic si acum sa platesc eu tot?multumesc.!

Solicitati presedintelui asociatiei sa va prezinte o situatie a datoriilor si modul de calcul al penalizarilor. In mod normal datoriile mai vechi de 3 ani se prescriu daca nu au fost intocmite formalitati de recuperare prin instanta de judecata.

Solicitati in scris si cereti nr de inregistrare cu situatia datoriilor iar de la OCPI scoateti un extras de carte funciara pentru informare.

Articolul 10-L230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar se pune pe nume sau pe imobil? IonicaTudor IonicaTudor Buna ziua, Am o garsoniera mostenita de la tatal meu decedat martie 2018. Am obtinut certificat de mostenitor si extras de carte funciara(19 iunie). Am ... (vezi toată discuția)
Executare silita fara instiintare asociatie proprietari? stelutamonica stelutamonica Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema:socrul meu este administrator la o asociatie de proprietari si a primit o instiintare cum ca unul din ... (vezi toată discuția)
Întâmpinare. myself. myself. Bună seara, poate ma puteți ajuta și pe mine cu un răspuns. Problema e următoarea... Am fost data în judecata de administratie pt datoriile de la ... (vezi toată discuția)