avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine conduce asociatia de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine conduce asociatia de proprietari?

Buna ziua
Presedintele de asociatie impreuna cu cenzorii si-au dat demisia iar la adunarea generala cand au facuto nu a fost nici o persoana. Acum in aceasta situatie ,cine ii ia locul presedintului?
Stau la etanul 4 si am probleme cu infiltratia apei si nu stiu cum sa procedez ca sa pot face reparatiile necesare.
Si inca o intrebare: poate functiona asociatia de proprietari in astfel de cazuri si daca da...cum se alege alta conducere?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:14, 10 Noiembrie 2017
Multumesc pentru raspuns cu toate ca acest lucru il stiam. Sunt presat de timp ca sa se faca toate aceste lucruri. Ma interesa daca administratorul poate lua deciziile in locul presedintelui. Administratorul mi-a spus sa fac un tabel pe scara si sa strang semnaturi cu cine este deacord sa facem hidroizolatia si dupa ar putea sa stranga banii pentru acoperis. Este legal sau ar trebui sa se ocupe el de aceste lucruri?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nevoie sa strangeti semnaturi...acoperisul este parte comuna si este obligatorie reparatia lui!Poate si administratorul sa contacteze o firma, sa solicite un deviz si apoi sa-i informeze pe locatari.Sa-i informeze,nu sa le ceara acceptul!
In lipsa presedintelui sa semneze contractul comitetul si vicepresedintele(daca aveti).
vali m a scris:

Nu este nevoie sa strangeti semnaturi...acoperisul este parte comuna si este obligatorie reparatia lui!Poate si administratorul sa contacteze o firma, sa solicite un deviz si apoi sa-i informeze pe locatari.Sa-i informeze,nu sa le ceara acceptul!
In lipsa presedintelui sa semneze contractul comitetul si vicepresedintele(daca aveti).

Dan11111111 a scris:

vali m a scris:

Si daca nici administratora nu vrea sa se implice?
Ea o tine sus si tare ca nu este treaba ei.
Ms
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Dan11111111, utilizator
Intr-adevar nu este treaba ei...daca nu vrea,nu aveti ce face.
Convocati dvs o adunare generala.Afisati la loc vizibil anuntul.Daca nu se prezinta jumatate din proprietari(si nu o sa se prezinte), puneti un alt afis,cu o reconvocare peste o sapt.Vorbiti cu cativa vecini si rugati-i sa se prezinte,pt ca este si interesul lor.Spuneti-le ca nu dureaza mai mult de o jumatate de ora.A doua adunare este statutara,indiferent de numarul celor prezenti.La a 2a adunare,faceti alegeri....spuneti-le ca sunteti de acord sa fiti dvs presedinte...oricum nu o sa vrea altcineva...Dupa aceea, puteti sa va ocupati dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte si comitet executiv, mandat expirat Octavia Turbatu Octavia Turbatu In data de 30.08.2016, AGP a reconfirmat alegerea presedintelui si a CEx, pentru doi ani. Deci mandatul expira in 30.08.2018, peste cateva zile. Nu au fost ... (vezi toată discuția)
Destituire presedinte orsaia2006 orsaia2006 Sunt presedintele unei as de proprietari si vreau sa stiu si eu in ce conditie poate fi destituit un presedinte...In cadrul as noastre s a creat o situatie ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)