BUNA SEARA!
NU STIU IN CE MASURA MA PUTETI AJUTA DAR AM O INTREBARE PT. O SITUATIE IN CARE SE AFLA O PRIETENA A MEA.
A LUCRAT LA O FIRMA CARE ARE 7 ANGAJATI SI IN URMA NUMEROASELOR PRESIUNI AU FORTAT-O SA DEMISONEZE IAR ACUM ESTE IN PERIOADA DE PREAVIZ.
1. ARE DREPTUL (PE PERIOADA PREAVIZULUI) LA 4 ORE PE ZI PLATITE ZILNIC IN CARE SA-SI CAUTE ALT JOB?
2.CCM LA NIVEL NATIONAL SE APLICA LA FIRMA LA CARE A LUCRAT?
3. CE POATE FACE IN SITUATIA DE FATA?
VA MULTUMESC SI VA DORESC O SEARA PLACUTA!
Buna seara,
Avand in vedere ca demisia reprezinta un act unilateral al salariatului, prietena dvs nu trebuia sa demisioneze.
Nu are dreptul la 4 opre platite zilnic, deoarece ea este cea care a dat preaviz firmei si nu invers ( daca societatea ii dadea preaviz atunci beneficia de acele 4 ore).
CCM la nivel national se aplica tuturor firmelor.
Avand in vedere ca dansa si-a semnat demisia nu stiu ce ar mai putea sa faca, decat sa-si caute un alt loc de munca.
1. In cazul demisie, pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele. Prin urmare, timpul de lucru este de 8 ore/zi si nu de 4 ore/zi.
2. Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte pentru toţi salariaţii încadraţi la toţi angajatorii din ţară, în cazul contractului colectiv de muncă la nivel naţional.
3. Ar fi o posibilitate de a ataca in instanta decizia de incetare a c.i.m., chiar daca si-a dat demisia. Insa va trebui sa probeze faptul ca a fost fortata sa-si dea demisia.
in cazul in care contractul individual de munca se incheie cu acordul partilor se poate ca in perioada de preaviz sa se lucreze 4h/zi in conditiile in care programul a fost de 8h/zi?
in cazul in care contractul individual de munca se incheie cu acordul partilor se poate ca in perioada de preaviz sa se lucreze 4h/zi in conditiile in care programul a fost de 8h/zi?
Nu!
Posibilitatea de a lucra 4h/zi o are atunci cand este concediata de angajator.
Teoretic, se poate ataca demisia ca data prin constrangere.In fapt, eu nu am intalnit vre-o actiune admisa in acest sens, desi de incercari mai stiu...E foarte greu de probat ...