avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenitor, m-am casatorit intre timp
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenitor, m-am casatorit intre timp

ce drept de mostenire are actuala sotie,si cat ii revine ei din dreptul meu de mostenire daca eu am 1/4 iar copilul 3/4.va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ghita1958 , utilizator 14:16, 15 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Despre ce mosteniri e vorba?
Daca este vorba de mostenirea bunurilor dumneavoastra 9primite ca mostenire din alta parte) atunci ea are dreptul la 1/4 din bunul dumneavoastra daca muriti inaintea ei.
am fost casatori cu o femeie cu patru copii,apartamentul a fost cumparat in perioada casatoriei,doamna a decedat iar trei dintre copii au depus o declaratie la notar ca renunta la partea de mostenire,,1/4 imi revine mie si 3/4 fiului,dar eu find recasatorit vreau sa aflu cat mosteneste actuala sotie,,mentionez ca nu am mostenitori iar parinti sunt decedati,,
Bunurile dobandite prin mostenire sunt proprii, actuala sotie nu are niciun drept la acest bun.

Sotul supravietuitor are o cota de 1/4, avem in vedere situatia in care dumneavoastra ati deceda inaintea actualei neveste.
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
dar cota mea de 1/4 nu o pot lasa mostenire la actuala sotie cu care sunt casatorit legitim,fosta mea nevasta a decedat in 2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori julesa julesa Buna ziua, Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii). As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Mostenirea copiilor nelegitimi Elena59 Elena59 Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, care este cota mostenirii legale pe care sotul supravietuitor o primeste dupa decesul sotiei(celuilalt sot)? Situatia (speta) ... (vezi toată discuția)