avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe pe venitul din dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe pe venitul din dividende

Ce taxe este obligata o persoana fizica sa plateasca, daca are doar venituri din dividende? Va multumesc celor care imi vor da detalii.
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:23, 16 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce firma o sa depuna in luna februarie 2018 delaratia 205 in care apare valoarea venitului sub forma de dividenda acordat fiecarui asociat sau actionar in anul anterior, respectiva persoana va primi acasa decizie de plata pentru contributia la sanatate in care apare valoarea de plata si termenul in care sa se faca aceasta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Valabil pentru 2018:
CASS in procent de 10% daca venitul din dividende sau alte investitii la bursa este peste valoarea a 12 x salariul minim pe economie, adica in 2018 peste 22800 lei. Si u depunerea unei declaratii pana la 31 ianuarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe pentru tranzactii pe bursa md20 md20 Buna ziua, As dori sa stiu ce contributii trebuie platite in cazul in care se obtin venituri din tranzactii pe bursa (forex, actiuni) si nu exista nicio ... (vezi toată discuția)
Cass de 5,5% dividende MonicaForneo MonicaForneo Bună ziua, V-as fi recunoscătoare daca m-ati ajuta sa ma lamuresc intr-o privinta. Detin un SRL impreuna cu sotul meu. Nu suntem salariati la firma ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe dividende administratorfotoexpres administratorfotoexpres Sunt administratorul si asociatul unic al societatii infintata in 1994 cu contract de munca din februarie 2017,pana in februarie am platit in baza unui ... (vezi toată discuția)