avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In ce localitate ma inregistrez la AJOFM ???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In ce localitate ma inregistrez la AJOFM ???

Buna seara!

Imi puteti spune va rog, daca eu am domiciliu stabil in Hunedoara, si am lucrat in Cluj, si am flotant pe Cluj, si doresc sa obtin un loc de munca tot in Cluj, unde trebuie sa ma inregistraz la AJOFM ? Respectiv sa imi pun dosarul pentru somaj?
In Cluj sau in Hunedoara?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:09, 8 Octombrie 2009
Dosarul pentru acordarea ajutorului de somaj se depune la sediul din raza de domiciliu al beneficiarului,nu puteti doar cu viza de flotant sa primiti ajutor de somaj in alta localitate.
Dosarul pentru beneficirea de alocatie de somaj se depune la AJOFM din raza domiciliului solicitantului,in cazul dvs la Hunedoara
Dosarul se poate depune si la Cluj, solicitati precizari online de pe site-ul lor.
Conform Legii 76/2002,
şomerul înregistrat se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau, după caz, reşedinţa, în vederea obţinerii unui loc de muncă.
OUG 97/2005 prevede:
Art. 30. - (1) Reşedinţa se înscrie în actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară.
(2) Menţiunea de stabilire a reşedinţei se acordă pentru perioada solicitată, dar nu mai mare de un an, şi are valabilitate pe timpul cât persoana locuieşte în mod efectiv la adresa declarată ca reşedinţă. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita înscrierea unei noi menţiuni de stabilire a reşedinţei.
Ca urmare, dvs. puteti depune dosarul pentru acordarea indemnizatiei si la ALOFM pe raza caruia aveti resedinta (respectiv in Cluj).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Flotant / viza de resedinta FLORY1962 FLORY1962 Ce valabilitate are viza de flotant si daca la expirarea acesteia proprietarul domiciliului anterior trebuie sa-si dea din nou acordul din nou la .politie ... (vezi toată discuția)
Viza de domiciliu Mariuca1973 Mariuca1973 Dacă am mai multe proprietati ce trebuie să fac în ceea ce privește adresa din buletin (vezi toată discuția)
Viza flotant obligatorie ? alexa_1234 alexa_1234 Este obligatorie viza de flotant daca stau intr-un camin studentesc din acelasi judet cu domiciliul permanent?domiciliul permanent se afla intr-un oras al ... (vezi toată discuția)