avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pot obține rezilierea contractului de telefonie dacă ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pot obține rezilierea contractului de telefonie dacă firma a modificat tarifele?

Buna seara. Pe scurt problema mea este urmatoarea. Sunt plecat in Marea Britanie din anul 2016. In iunie 2017, dupa ce tarifele de roaming au fost eliminate, am sunat la Serviciul clienti Orange pentru a ma informa despre oferte si abonamente. Eram deja client cu un abonament de 2 euro pentru a nu pierde numarul de telefon. Am explicat foarte clar situatia mea pana cand am fost sigur ca operatorul a inteles faptul ca o sa folosesc abonamentul 90% in afara tarii. Am incheiat telefonic doar contractul de voce nelimitat in SEE si internet limitat in afara tarii, fara a cumpara si telefon sau alt echipament la abonament. In luna iulie, aflat in vacanta in Romania, am incheiat inca un contract identic ca si beneficii pentru alt nr de tel, al carui titular sunt tot eu. Totul a fost ok pana in data de 16 octombrie cand a fost actualizata Politica de utilizare rezonabila la nivelul UE. Orange m-a notificat ca incepand cu ziua urmatoare voi fi taxat la preturi standard in afara Romaniei deoarece folosesc abonamentul mai mult in roaming. In ziua urmatoare am si trecut pe cost suplimentar si am deschis o sesizare online in care am cerut rezolvarea problemei sau rezilierea contractului. Raspunsul a fost sa incerc sa folosesc mai mult telefonul in Romania, total pe langa ce am cerut eu. Si de atunci am incercat sa ii fac pe operatori sa inteleaga ca nu e normal sa modifice contractul fara acordul meu sau sa imi vanda ceva ce nu vreau. Numai robotei raspund la Relatii cu clienti, care nici macar nu asculta sa inteleaga ce spun eu, imi spun ca pot rezilia contractul daca platesc toata perioada ramasa ca altfel nu se poate. A doua sesizare online, facuta pe 18 octombrie a ramas fara raspuns. Ma puteti ajuta cu un sfat despre ce ar trebui sa fac, cu cine si unde sa rezolv problema? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Billy89 , utilizator 11:57, 4 Decembrie 2017
va rog sa-mi spuneti cum ati rezolvat si eu am o problema identica cu a dvs. Va multumesc!
Termenii și condițiile nu apar în contract clar, se face referire la faptul ca pachetele sunt supuse regulamentul UE
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
marry_01, utilizator
marry_01 a scris:

va rog sa-mi spuneti cum ati rezolvat si eu am o problema identica cu a dvs. Va multumesc!

Eu am facut sesizari la compania orange si prin mail si prin telefon. Desi nu mi-a raspuns afirmativ nimeni despre posibilitatea rezilierii fara plata perioadei ramase, am fost contactat telefonic dupa aproximativ 30 de zile de catre un angajat orange care mi-a spus ca pot rezilia contractul fara sa il platesc sau pot alege un abonament de 25€ care nu este supus regulamentului de utilizare rezonabila. Am ales sa reziliez si sa imi pastrez numarul prepay. Nu am fost obligat sa platesc nici factura pentru luna curenta deoarece nu am beneficiat de serviciile contractate. Mi s-a emis o factura doar cu costul suplimentar +5€(valoare creditului alocat pe numarul prepay pastrat).
Deci se poate, nu suntem obligati sa platim pentru servicii pe care nu le primim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot rezilia un abonament orange ? C.Razvan1992 C.Razvan1992 Buna ziua, Am si eu o mica problema. Vreau sa va spun ca sunt abonat Orange de peste 10 ani de zile iar in ultimul an, fiind plecat din Romania, am convenit ... (vezi toată discuția)
Abonament telefonie orange. Laurențiu1992 Laurențiu1992 Buna ziua. Ma puteti ajuta, va rog, cu un raspuns legat de o problemă pe care o am cu cei de la Orange România? Este vorba despre un abonament încheiat în ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract orange adga adga Buna ziua, In Noiembrie 2017 am facut un contract cu Orange pe un abonament ME43 langa care am cumparat si un telefon Iphone 8, abonamentul fiind pe 24 ... (vezi toată discuția)