avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am dreptul la despagubire pe legea 10/2001 ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am dreptul la despagubire pe legea 10/2001 ?

buna ziua. am depus la PMB in luna a 10 an 2001 2 notificari pentru retrocedarea terenului si cladirii [casa parinteasca] respective. la unul din dosare am primit rezolutia[negativa, ca nu am suficiente documente aici era vorba despre mostenire dupa bunicii mei] la al 2 lea dosar nu am primit nici un raspuns nici in ziua de azi. mentionez ca la dosarul la care nu am primit raspuns am atasat certificat de mostenitor si actul de donatie catre statul roman. [copie]. ma poate sfatui cineva ce mai pot face in momentul de fata? doresc sa discut cu un avocat pe aceasta tema chiar de aici dupa site, inclusiv consiliere. va multumesc pentru raspunsurii. o zii placuta
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
costelo_ckr, utilizator
Cel mai recent răspuns: costelo_ckr , utilizator 12:25, 9 Decembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest moment depindeti de solutionarea administrativa care poate dura inca 10 ani de acum incolo ,neavand posibilitatea sa demarati o actiune in justitie.Din pacate la sfarsitul lunii iunie anul acesta a expirat termenul in care puteti formula o actiune prin care sa solicitati obligarea pmb la solutionarea notificarii sau chiar solutionarea acesteia de catre instanta.Contactati un avocat care sa inceapa o corespondenta cu municipiul bucuresti pt a solicita date despre stadiul notificarii dvs.Puteti sa ..multumiti'' celor aflati la putere in 2013 care au promulgat legea 165/2013,lege care modifica/completeaza legea 10.Mai bine vindeati pe,, nimic'' drepturile acum 8-10 ani,era posibil sa obtineti totusi ceva.
buna seara. va multumesc mult de raspuns. nu stiam ca legea a fost modificata si eu am gresit ca pina acum am avut tot timpul sa incerc. va multumesc de sfaturi. am sa incerc sa iau legatura cu un avocat si cum spuneati poate reusesc sa dau de capatul acelei notificari si poate voi obtine ceva in istanta. am documente originale si am speranta ca va mai fii o sansa. va multumesc inca o data de raspuns. cu ANRP poate sa mai fie vreo rezolvare? stima
Bună ziua dnu Avocat. vizavi de legea 10/2001 acum 1 luna am primit soluția de la Curtea de apel ca Tardiv. mai există posibilitatea de a mai înainta demersul meu cumva? notificarea a fost depusa la PMB în 2001 nu am primit răspuns, și am acționat în instanta, Ma gândesc ca Avocatul meu trebuia sa știe dacă mai are rost sa înaintez acțiunea în instanta la momentul respectiv, știind ca voi primi soluția tardiv. credeți că mai pot rezolva ceva? Va mulțumesc de răspuns.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

In acest moment depindeti de solutionarea administrativa care poate dura inca 10 ani de acum incolo ,neavand posibilitatea sa demarati o actiune in justitie.Din pacate la sfarsitul lunii iunie anul acesta a expirat termenul in care puteti formula o actiune prin care sa solicitati obligarea pmb la solutionarea notificarii sau chiar solutionarea acesteia de catre instanta.Contactati un avocat care sa inceapa o corespondenta cu municipiul bucuresti pt a solicita date despre stadiul notificarii dvs.Puteti sa ..multumiti'' celor aflati la putere in 2013 care au promulgat legea 165/2013,lege care modifica/completeaza legea 10.Mai bine vindeati pe,, nimic'' drepturile acum 8-10 ani,era posibil sa obtineti totusi ceva.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți cu actele la un av pt o a doua opinie ,e greu de spus ce variante aveti sau care este situația fără a cunoaște hotărârile pronunțate în cauza dvs.La momentul la care v-am raspuns in urma cu aproape 3 ani v am spus care este situația,av angajat se pare ca s-a mulțumit să vă încaseze onorariul față sa va spuna ce sanse aveti sau ce riscuri exista.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va mulțumesc tare mult pentru răspuns. în acest proces al meu ca și soluții ar fii: sa anulat prin hotărâre judecătorească și definitiva, donația tatălui meu fata de statul roman, după care sa dat aceasta soluție cu tardiv. Sunt sigur ca, Avocatul cunoștea legea, eu am încheiat contractul la sfârșitul lui 2018 dansul i-a spus ca sunt șanse 100% de câștig, iar acum vad ca sunt aproape nule. din experienta dvs pot sa cer din onorariu maca 30%? dacă șansele sunt care sunt. Și am sa merg și la alt avocat sa mai cer o părere. Va mulțumesc încă o data.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Mergeți cu actele la un av pt o a doua opinie ,e greu de spus ce variante aveti sau care este situația fără a cunoaște hotărârile pronunțate în cauza dvs.La momentul la care v-am raspuns in urma cu aproape 3 ani v am spus care este situația,av angajat se pare ca s-a mulțumit să vă încaseze onorariul față sa va spuna ce sanse aveti sau ce riscuri exista.

Alte discuții în legătură

Legea 10/2001 si legea 247/2005 seila seila Doresc sa aflu de la D-voastra in ce conditii se poate continua o actiune inceputa in termenul prevazut de Legea 10/2001 relativ la retrocedarea unei case cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu notificare legea 10/2001 Artigas Artigas Va salut, Poate fi vandut un imobil in legatura cu care fostul proprietar a depus o notificare la PMB pe Legea 10/2001 acum 10 ani ? Acesta nu a completat ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 - primaria municipiului bucuresti Basil Basil Dupa 9 (noua) ani de tergiversare a solutionarii notificarii transmisa in baza Legii nr. 10/2001, am sesizat instanta civila - TMB, care a constatat ca ... (vezi toată discuția)