avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mă poate pune angajatorul în șomaj dacă sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mă poate pune angajatorul în șomaj dacă sunt însărcinată de 9 luni?

Am copil de doi ani și sunt însărcinată de 9 luni. În data de 26 luna ăsta ma-m prezentat la serviciu pentru ca am ieșit din creșterea copilului.
Am solicitat din data de 24 adeverinta pentru medicul de familie pentru a intra în prenatal cu al doilea copil.
Angajatorul în urma cu doua luni prin telefon mi sa comunicát ca ea va închide firma și ca ea nu mă poate plăti. Însă dacă eu îmi doresc ea mă angajează la firma noua pe care a deschis însă eu va trebui sa plătesc suma care se plătește un angajator după angajat, încât sa rămân angajata și sa primesc banii de creșterea al doilea copil. Apoi a realizat fapta ca minciuna nu a mers și ca este imposibil pentru ca ia dacă închidea firma trebuia anunțat angajata în acest sens. Sigur ca firma funcționează și acuma însă acuma vrea sa intru la șomaj. Întrebarea este ca se poate așa ceva? Ea spunea ca vrea binele și dacă intru la șomaj totul va fi ok!
Ca ea din nou spune ca firma intra în insolventa de la 1 noiembrie. ( cred ca povesti și minciuni)
Mulți a spus ca e bine așa pentru mine. Dar va întreb ca la 9 luni sa umblu după acte și sa mă șomez singura când sunt angajata și am dreptul de prenatal?
Așa și am vrut sa procedez sa intru direct în prenatal însă a refuzat sa îmi deie adeverinta așa ca nu am primit prenatal și nici concediu medical.

Ce am de făcut? Ce pot sau trebuie sa fac în acest caz? Unde pot apela?

Alte discuții în legătură

Insarcinata in 7 luni, patronul vrea sa inchida magazinele luna asta giulia82 giulia82 Buna ziua,am si eu o problema,sunt insarcinata in 7 luni,am anuntat societatea de acest lucru ,am trimis pe mail dovada de la medicul ginecolog si o foaie tip ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal luat de la o firma in insolventa ionela-ramona ionela-ramona Buna ziua. Am nevoie de o lamurire cu privire la concediul prenatal.Sunt insarcinata in 6 luni,firma la care lucrez de 1 an si 9 luni a intrat in insolventa ... (vezi toată discuția)
Gravida pe perioada somajului.. maria 84maria24 maria 84maria24 Buna ziua Am si eu nevoie de un raspuns... Lucrez la o firma din septembrie 2006, iar acum cred ca mai putin de 2 luni nu va mai dura ..adica se inchide ... (vezi toată discuția)