avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anularea acordului de luare in spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anularea acordului de luare in spatiu

din motive intemeiate, am luat acum un an in spatiu o persoana. adresa ei pe buletin in acest moment este la domiciliul meu. stie cineva (pentru ca m-am ingrijorat putin) in ce conditii legal, pot anula acordul de luare in spatiu ? banuiesc ca, in cel mai rau caz, in momentul in care ii expira buletinul, daca nu doresc sa prelungesc acordul de spatiu, scap de problema?!
Cel mai recent răspuns: utilizatorr , utilizator 21:17, 22 Noiembrie 2010
Ca tot am gasit ubiectul asta,am si eu o nelamurire. Cum poate cineva sa-si faca buletin cu adresa definitiva la un imobil pe care l-a vandut cu 12 ani in urma si mai ales fara acordul proprietarului? Politia nu se baga,si Primaria la fel.
E SF ce scrieti, pentru ca nimeni nu-si face singur act de identitate, dupa cum pofteste, ci Politia prin serviciul de evidenta persoanelor ii face CI, si unul din documentele solicitate este dovada spatiului unde respectivul isi are domiciliul - extras CF nu mai vechi de 30 de zile si contractul/actul de proprietate sau acordul proprietarului in cazul in care proprietarul este altcineva decat solicitantul - prin contract de inchiriere, de comodat, sau prin prezenta personala a proprietarului la biroul politiei, care semneaza acordul de luare in spatiu in fata ofiterului de politie.
Primaria nu are nicio atributie in acest sens.
E Sf si totusi s-a intamplat. Proprietarul s-a trezit in fata faptului implinit si nu are ce sa faca. De la Primaria unde se afla locuinta i s-a dat o adeverinta ca are spatiu de locuit,dar pe proprietar nu l-a intrebat nimeni daca e de acord sau nu.
Va explic si de ce s-a intamplat asa : fiindca nimeni de la evidenta populatiei nu cere extras de carte funciara mai recent de 30 de zile! Toti cer actul de proprietate! Si este logic ca respectivul s-a folosit de actul sau anterior vanzarii!
Exista o singura varianta in cazuri extreme cand cel care are viza de flotant nu vrea sa paraseasca locuinta . Dar nu pot instiga la savarsirea de infractiuni cu violenta!:D
In mod cert insa nimeni in Romania nu a putut fi condamnat fiindca a :training: pe cineva in propria casa fara sa existe martori. 1 la 1 nu se pune!:D
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
De acord cu Mihai, nimeni de la SPCLEP nu solicita extreas CF, de altfel pe lista de acte necesare , conform informatiilor de pe pagina de web a I.N.E.P., e vorba de orice "acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ" . Prin urmare, cum ai spus cu un contract anterior vanzarii s-a rezolvat.

Alte discuții în legătură

Luarea in spatiu a unei rude ligia86 ligia86 Buna seara, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am un unchi care a divortat de sotie si s-a mutat in casa bunicilor fara nici un act de proprietate. Acum ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant Orasand Orasand Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum pot sa scot o persoana de la adresa mea? nu mai ... Roxy86 Roxy86 Buna ziua, cum pot sa scot o persoana de la adresa mea? nu mai locuiește cu noi, nu pot nici sa o conving sa se scoată ea singura. Mulțumesc (vezi toată discuția)