avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere gravida , continuitate cu somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere gravida , continuitate cu somaj?

Buna ziua. As dori un raspuns cat mai repede pt ca rmeaza sa semnez niste acte azi la ora 11. Voi fi concediata deoarece se desfinteaza postul meu, sunt insarcinata in 7 luni.In cat timp trebuie sa depun actele la somaj ca sa nui pierd nici o zi , sa am continuitate?Daca pierd din zile nu voi mai beneficia de CIC deoarece perioada de cotizare va fi intrerupta si nu o sa am 12 luni de cotizare continua. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:57, 8 Octombrie 2009
In termen de 30 de zile de la data incetarii CIM. Cu ce data intrati in somaj ?
Potrivit art. 60 alin. (1) lit. c) din Codul muncii angajatorul nu poate dispune concedierea pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.
Masura interzicerii concedierii salariatei gravide nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Decizia de concediere dispusa cu incalcarea prevederilor legale este lovita de nulitate absoluta.
In temeiul art. 22 alin. (1) salariata gravida ale carei raporturi de munca sau raporturi de serviciu au incetat din motive pe care le considera ca fiind legate de starea ei, are dreptul sa conteste decizia angajatorului la instanta judecatoreasca in termen de 30 de zile de la data comunicare.
intrucat sunteti in luna a 7-a, eu zic sa intrati in concediu de maternitate (prenatal si postnatal). Asta presupune suspendarea contractului de munca, nicidecum incetarea lui. Daca este cazul, somajul il veti solicitata dupa 2 ani de ingrijire copil.
Mergeti la medic si luati certif medical
Poate intra in concediu prenatal la 7 luni si 10 zile.
As dori sa intru in somaj cu data in care inceteaza cim ca sa nu pierd nici o zi.Se poate?

Alte discuții în legătură

Sarcina in timpul contractului pe perioada determinata ioanajm ioanajm Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste problema mea: sunt angajata pe perioada determinata din 01.09.2011 urmand sa-mi inceteze ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post cu 7 zile inainte de conc prenatal carmencita76 carmencita76 Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.am primit decizia de desfiintare post de la firma dar mai am doar 7 zile si pot intra in concediul prenatal, am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2 copil adda17 adda17 Buna ziua. Am niste nelamuriri si sunt destul de disperata in aflarea unui raspuns care sa ma ajute sa stiu ce am de facut si voi explica scurt si clar ... (vezi toată discuția)