Buna ziua. As dori un raspuns cat mai repede pt ca rmeaza sa semnez niste acte azi la ora 11. Voi fi concediata deoarece se desfinteaza postul meu, sunt insarcinata in 7 luni.In cat timp trebuie sa depun actele la somaj ca sa nui pierd nici o zi , sa am continuitate?Daca pierd din zile nu voi mai beneficia de CIC deoarece perioada de cotizare va fi intrerupta si nu o sa am 12 luni de cotizare continua. Va multumesc anticipat.
Potrivit art. 60 alin. (1) lit. c) din Codul muncii angajatorul nu poate dispune concedierea pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.
Masura interzicerii concedierii salariatei gravide nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Decizia de concediere dispusa cu incalcarea prevederilor legale este lovita de nulitate absoluta.
In temeiul art. 22 alin. (1) salariata gravida ale carei raporturi de munca sau raporturi de serviciu au incetat din motive pe care le considera ca fiind legate de starea ei, are dreptul sa conteste decizia angajatorului la instanta judecatoreasca in termen de 30 de zile de la data comunicare.
intrucat sunteti in luna a 7-a, eu zic sa intrati in concediu de maternitate (prenatal si postnatal). Asta presupune suspendarea contractului de munca, nicidecum incetarea lui. Daca este cazul, somajul il veti solicitata dupa 2 ani de ingrijire copil.
Mergeti la medic si luati certif medical