avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post cu 7 zile inainte de conc prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post cu 7 zile inainte de conc prenatal

Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.am primit decizia de desfiintare post de la firma dar mai am doar 7 zile si pot intra in concediul prenatal, am cotizatie de 12 luni la casa de asigurari de sanatate si as dori sa stiu ce trebuie sa fac ca sa imi primesc banii de la ei.

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 16:49, 21 Aprilie 2009
Daca aveti 12 luni lucrate in ultimii 2 ani beneficiati de somaj. Va depuneti dosarul la AJOFM si apoi depuneti concediul medical prenatal la AJOFM. Concediile medicale se platesc si in perioada de somaj.
ajofm-ul imi plateste concediul prenatal? si cum se va calcula indemnizatia mea ?
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2009
carmencita76, utilizator
Ati primit decizia de desfintare post...asta inseamna ca trebuie sa vi se acorde un preaviz de 20 de zile lucratoare. Incepeti preavizul si apoi intrati in concediu prenatal....
1. Intaresc cele spuse de colegele mele cu prevederile OUG 96/2003, privind protectia maternitatii la locul de munca:
Art. 21. -
(1) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei prevăzute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
c) salariatei care se află în concediul de maternitate;
(2) Interdicţia prevăzută la alin. (1) lit. b)-e) se extinde o singură dată cu până la 6 luni, după revenirea salariatei în unitate.
(3) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierilor pe motive economice ce rezultă din desfiinţarea postului ocupat de salariată, ca urmare a dificultăţilor economice, a transformărilor tehnologice sau a reorganizării angajatorului, în condiţiile legii.
(4) Prevederile alin. (1) lit. d) şi e) şi ale alin. (2) şi (3) se aplică în mod corespunzător şi salariaţilor bărbaţi aflaţi în situaţiile respective.

2. Indemnizatiei pentru concediu de maternitate este de 85% din media salariului pe ultimele 6 luni si se plateste de Casa de Asigurari de Sanatate. Va vor spune cei de la AJOFM cum sa procedati.


3. Mea culpa! Art.21(3) din OUG 96/2003 s-a modificat prin Legea 25/2004. Vedeti raspunsul corect dat de colega mea "crimson".
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
da intr-adevar am 20 de zile preaviz si pot sa intru in prenatal dar mi-au spus ca ei nu imi vor plati prenatalul degeaba depun concediul medical la ei.ei imi inchid contractul de munca cu art 65 si au spus ca in rest nu este treaba lor, si in acest caz unde depun concediul?

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere salariata gravida bvr bvr Dragi colegi de forum, As dori sa supun atentiei dvs urmatorul caz: Salariata unei firme primeste preaviz de concediere articolul 65 alin. dupa cateva zile ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa concediu pt crestere copilului stefan338 stefan338 in data de 14 mai 2006 mi se termina concediul pt cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. firma la care lucrez nu vrea sa ma mai primeasca . ce pot ... (vezi toată discuția)
Cine plateste concediul prenatal leydutza leydutza buna ziua, ma numesc Alina si as vrea sa va spun in mare problema mea si daca cineva detine informatii descpre cazul meu sa-mi dea detalii. Sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)