avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitate

ESTE LEGAL SAU ILEGAL CA O ASOCIATIE DE PROPRIETARI SA SE CONSTITUIE PE 2 CLADIRI?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:33, 26 Octombrie 2009
Se poate constitui si pe 2 cladiri,cu conditia ca in a doua cladire sa nu existe deja o asociatie
Este legal in masura in care isi stabileste clar delimitarea proprietatii comune si si-o aduna la un loc din cele doua cladiri. Sa nu bage in proprietatea comuna si spatiul apartinand domeniului public.
Problema nu se pune daca este legal sau nelegal, ci daca e mai usor sau mai dificil de administrat acest tip de asociatie.

Ilegal aduce o nuanta putin conspirativa actiunii, ceea ce cred ca nu asta ati vrut sa spuneti. Plus ca nelegalitatea acestei actiuni ar fi sanctionata la judecatorie prin neacordarea personalitatii juridice.
................
:offtopic: Va rog nu mai scrieti cu majuscule! Este o conditie a regulamentului de postare pe forum.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
elga50, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Este legal.
Asociatia noastra este formata dintr-un bolc cu 2 scari si o scara din blocul vecin (care are 2 scari dar cea de-a 2-a si-a facut asociatie separat)
Cotele indivize sunt calculate de la inceput pe fiecare scara si sunt stipulate in actele de proprietate ale fiecaruia. Daca maine se desprinde o scara sau mai intra o scara sau un bloc in asociatie nu se modfifica cota parte indiviza din actele de proprietate.
o asociatie se poate constitui din minim 3 proprietari

Alte discuții în legătură

Aspecte legate de datele ce se trec in acordul de asociere/anexa sa MrCod MrCod Se da urmatorul caz: In 1991 un bloc cu 2 scari a fost predat si locatarii au cumparat acele apartamente pe baza schitelor si actelor facute atunci. Cei care ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza cornel1592 cornel1592 Care este formula matematică corectă pentru calculul cotei părţi indivize din proprietate. (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza o suma pe cota indiviza? DespinaM DespinaM Am citit multe discutii legate de cota indiviza si repartizarea cheltuielilor pe aceasta cota. Mi-am facut o idee, cred eu corecta. Totusi, doresc sa ma ... (vezi toată discuția)