avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Greencard, folosire date personale fără acordul meu. ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Greencard, folosire date personale fără acordul meu. Aș putea obține daune morale din acest motiv?

Deci am fost înregistrat la loteria greencard de către o companie locală fără acordul meu.Au folosit contactele mele din 2013 cind am fost înregistrat de ei atunci. Cum pot sa procedez in cazul dat? Pot sa ii dau in judecată?
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:00, 31 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu v-au incasat bani, nu aveti ce fel de daune cere.
tgeorgescu a scris:

Daca nu v-au incasat bani, nu aveti ce fel de daune cere.

Dar daune morale?Nimeni nu are dreptul din numele meu sa îmi divulge informația personală.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati solicitat in scris un punct de vedere oficial din partea companiei locale? In functie de acesta va puteti adresa instantei, sa aveti dovada ca ati incercat pe cale amiabila sa gasiti un raspuns. Conform legii 677/2001 fara acordul dvs. nu va puteau folosi datele personale.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Intotdeauna cascati bine ochii la ce semnati sau pe ce apasati "Da, sunt de acord". Ma refer la termenii de serviciu si la conditiile generale ale firmei. In general firmele nu partajeaza date fara a specifica in mod expres acest lucru in astfel de documente.

2. Incalcarea legii respective este o treaba intre firma respectiva si statul roman, in masura in care statul roman are jurisdictie asupra activitatilor firmei respective. Nu este o treaba pentru care puteti cere daune morale in drept civil.
Elvonfidential a scris:
A fost o procedura simpla, am fost înregistrat onlain pe un termen de 3 ani.Termenul a expirat ,ei m-au înregistrat fara acord.Erau datori sa m-a contacteze deoarece mi-am schimbat adresa juridică.
Justitiarul711 a scris:

Ati solicitat in scris un punct de vedere oficial din partea companiei locale? In functie de acesta va puteti adresa instantei, sa aveti dovada ca ati incercat pe cale amiabila sa gasiti un raspuns. Conform legii 677/2001 fara acordul dvs. nu va puteau folosi datele personale.

Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
Elvonfidential, utilizator

Alte discuții în legătură

Divulgare identitate (ip) de catre furnizorul de internet cosmin910 cosmin910 Buna ziua! Caz real! Un angajat al unei firme private a trimis mai multe mail-uri anonime (care au deranjat conducerea firmei la care este angajat), de pe un ... (vezi toată discuția)
Raspundere limitata companie web hosting in caz de stergere date ? maximeuan maximeuan [b]De curand o companie de web hosting a facut urmatorul anunt:[/b] Anunt Oficial <cenzurat> comunica tuturor clientilor si colaboratorilor faptul ... (vezi toată discuția)
Mi s-a furat identitatea pentru imprumuturi la ifn-uri iLL357 iLL357 Buna ziua, cu un an in urma mi-am facut un card la o companie pentru care am trimis act de identitate si alte documente pe mail. Aparent un angajat s-a folosit ... (vezi toată discuția)